Vodovod ponovo odbija da dostavi ugovore o radu

Izvor: JužneVesti.com, 20.Mar.2018, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vodovod ponovo odbija da dostavi ugovore o radu

Podaci o tome koliko je osoba poslednjih meseci zaposleno u JKP Naissus, kao i koliki je uopšte ukupan broj onih koji rade u ovom javnom komunalnom preduzeću, zasad će ostati nepoznati javnosti, jer je rukovodstvo niškog Vodovoda odbilo da ih dostavi novinarima.

Pošto su istraživanja Južnih vesti pokazala da je veliki broj stranačkih funkcionera, kao i onih koji su u rodbinskim odnosima sa zaposlenima, bez jasnih kriterijuma, pa čak i protivzakonito >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dolazilo do “uhlebljenja” u JKP Naissus, novinari su zvaničnim zahtevom tražili broj onih koji su potpisali ugovore o radu u periodu od 1. decembra 2017. do 22. februara 2018. godine.

Međutum, iz ovog javnog preduzeća stigao je odgovor da “novinari zloupotrebljavaju informacije od javnog značaja”, jer se ponovo bave temom zapošljavanja u javnim ustanovama.

Novinar Južnih vesti uputio je u poslednjih godinu JKP Naissus-u više zahteva za pristup informacijama od javnog značaja koja koji su po svojoj sadržini istovetni sa poslednjim zahtevom ili preciznije zasnovani su na istim temama i podacima koji se ponavljaju - naveli su u Vodovodu.

Pored toga, kažu i da je "prevelik obim dokumentacije", pa bi im slanje podataka novinarima Južnih vesti drastično "usporilo i onemogućilo rad nadležnih službi".

Novinari su tražili i spisak svih zaposlenih, ali ni te podatke nisu dobili. Zbog ovoga su uputili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja.

Podsetimo, rukovodstvo Javnog komunalno preduzeće Naissus nastavilo je praksu bivšeg direktora Dejana Andrejevića da dokumenta tražena zvaničnim zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja dostavlja tek nakon reakcije Poverenika. Takav je bio slučaj i kada su prethodni put novinari tražili ugovore o radu za 2017. godinu.

Inače, upravo u niškom Vodovodu se krajem 2016. i početkom 2017. godine zaposlio veliki broj funkcionera SNS, ali i rodbine zaposlenih u ovom preduzeću. Neki od njih su čak sklapali ugovore "za stalno" protivzakonito. Međutim, zbog ovog čina niko nije snosio posledice.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.