Vodič kroz izložbu „Vremeplov: Niš“

Izvor: NisCafe.com, 05.Sep.2023, 14:24

Vodič kroz izložbu „Vremeplov: Niš“

Autor izložbe dr um. Dušan Nađević i Niški kulturni centar organizuju stručno vođenje kroz izložbu. Izložba je pod nazivom „Vremeplov: Niš“ i vođenje će se održati u utorak, 5. septembra u 17.30 časova u Oficirskom domu grada Niša.
Na izložbi je predstavljeno 17 lokacija u jezgru Niša koje se kroz savremene fotografije transponuju u crteže, razglednice i fotografije načinjene po uzoru na fotografije tih istih lokacija s kraja XIX i početka XX veka. Za tu svrhu je upotrebljen >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << materijal Istorijskog arhiva Niš, crteži, slike, grafike niških vizuelnih umetnika, pre svega Ivana Vučkovića, poznatog crtača i grafičara i jednog od najznačajnijih hroničara starog Niša.
Upotrebom tehnika virtuelne i proširene realnosti izabrane lokacije „ožive” i obogaćene su dodatnim sadržajem i zanimljivostima o lokaciji. Oživljavanje- transformacija od fotografije do crteža se ostvaruje upotrebom tableta, jednostavnim usmeravanjem istih uređaja na eksponat-marker i QR kod, uz mogućnost da i posetilac svojim mobilnim uređajem na isti način doživi pomenutu transformaciju.
The post Vodič kroz izložbu „Vremeplov: Niš“ first appeared on NisCafe.

Nastavak na NisCafe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.