Vladimir Đorđević | Duh grada

Izvor: NisCafe.com, 05.Sep.2013, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Đorđević | Duh grada

Oduvek sam želeo da dokučim genius loci svog grada. Znao sam da duh mesta mora da postoji, da bez njega nema grada. Verovao sam da je taj momenat važniji i veći od grandiozne arhitekture koju nikada nismo imali, da je definisaniji od dobro projektovanih ulica i zanimljiviji od solidnog života. Tragajući za njim, bio sam uveren da se krije u nečemu od onoga što posedujemo i u nečemu od onoga što želimo za sebe.

Kao mladi, hodali smo gradom, neprestano. Nismo imali drugih ni važnijih >> Pročitaj celu vest na sajtu NisCafe.com << ni manje važnih poslova. Hodali smo i otkrivali. Ulice, dvorišta, krovove, fasade, haustore, grobove. Svakodnevno bi se ispred nas otkrio jedan novi i drugačiji pogled na grad. Vizura Niša nikada nije bila ista, posmatrana iz perspektive nas mladih, uvek bi se za nijansu, za odsustvo svetlosti ili razliku u mirisu, pred nas pojavljivala drugačija dimenzija naizgled poznate stvarnosti. To nas je radovalo.

Nastavak na NisCafe.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NisCafe.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NisCafe.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.