Visoko krilo i golman sa evropskim iskustvom pojačali “Želju”

Izvor: JužneVesti.com, 29.Avg.2017, 10:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Visoko krilo i golman sa evropskim iskustvom pojačali “Želju”

Formiranje sastava Železničara polako se privodi kraju. Golman, koji je 4 godine branio u evropskom Čelendž kupu Janko Gemaljević i visoko krilo Dušan Mirić, novi su igrači niškog rukometnog kluba.

Prvi pomoćnik Dejanu Zlatanoviću među stativama stiže iz požeške Sloge, tima koji se u premijernom nastupu u Super ligi plasirao u evropsko takmičenje i tamo napravio veliko iznenađenje stigavši do četvrtfinala.

Pre toga je u istom šampionatu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 3 sezone branio za Radnički iz rodnog Kragujevca, a igrao je i u mlađim selekcijama Srbije. 23-godišnji golman visok je 190 cm i očekuje se da, uz Zlatanovića i mladog Miloša Lazića, predstavlja veliku prepreku protivničkim igračima.

Već neko vreme treniram sa ekipom, prezadovoljan sam uslovima, načinom rada, novim saigračima i stručnim štabom. Verujem da ćemo se Dejan i ja odlično dopunjavati i da ćemo pomoći ekipi da ostvari zapažene rezultate. Ali, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugo i jedva čekamo da i one počnu, pa da vidimo prave domete našeg novog sastava - kaže Gemaljević.

I Mirić je nastupao za Slogu, gde je pružao dobre partije, a prošlu sezonu bio je kapiten u Crvenki, gde je i počeo karijeru.

Mislim da je ovo veliki korak napred u mojoj karijeri. Prvi utisci su fenomenalni, mada većinu igrača poznajem od ranije i već smo nastupali zajedno. Ambicije su visoke i verujem da smo kadri da ih ispunimo - priča Mirić.

Od ranije angažovanih igrača Železničara za Slogu su nastupali Mladen Krsmančić i Đorđe Spasić, tako da novajlijama uklapanje ne bi trebalo da predstavlja problem.

Kako će ekipa izgledati na delu, Nišlije će imati prilike da vide već 2. setembra u hali "Čair", kada je dogovoren prvi kontrolni meč sa Partizanom, ekipom koja je prošlu sezonu završila na 8. poziciji Super lige. Nakon toga, u planu je odlazak u Makedoniju i nekoliko međunarodnih provera.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.