Više tužilaštvo obavezalo Osnovno da preispita dokaze o prijavi za pretnje ekipi “Južnih vesti”

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2021, 10:04

Više tužilaštvo obavezalo Osnovno da preispita dokaze o prijavi za pretnje ekipi “Južnih vesti”

Nakon što je Osnovno tužilaštvo u Nišu odbacilo prijavu za pretnje o napadu ekipe Južnih vesti u izbornom danu, a advokat medija podneo prigovor, Više javno tužilaštvo obavezalo je Osnovno da ponovo “preduzme dokazne radnje”.

Više tužilaštvo je, kako piše u njihovom dopisu, dalo obavezna uputstva nižestepenom organu.

Obaveštavamo Vas da je VJT u Nišu usvojilo Vaš prigovor i izdalo obavezno uputstvo OJT u Nišu za preduzimanje dokaznih radnji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - piše u dopisu Tužilaštva.

Osnovno javno tužilaštvo je početkom godine odbacilo prijavu protiv muškarca koji je pretio novinaru i fotoreporteru, jer je zaključilo da nema osnovane sumnje da je osumnjičeni pretio i ugrozio sigurnost oštećenih.

On im je, prema njihovom svedočenju rekao “polomiću ti noge i ubiću te ako ne obrišeš snimke moje žene“, ali tužilac to nije prihvatio jer se nije podudaralo sa audio-snimkom koji su Južne vesti dostavile.

Prihvatio je iskaze osumnjičenog i ostalih svedoka i doneo odluku da odbaci prijavu.

Podsetimo, incident se dogodio 21. juna prošle godine, u izbornom danu, ispred biračkog mesta u OŠ “Stefan Nemanja” u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.