Više para za rad prihvatilišta za decu i mlade u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 11:11

Više para za rad prihvatilišta za decu i mlade u Nišu

18 miliona dinara je ove godine Grad Niš namenio za finansiranje usluge prihvatišta za decu i mlade koja se sprovodi pri Domu “Duško Radović”. Usluga smeštaja u prihvatilištu usmerena je na pripremu dece i mladih za povratak biološkoj porodici, odlazak u hraniteljsku porodicu ili osposobljavanje da se brže integrišu u zajednicu.

Većnici odlučili; foto: Tamara Todorović Gradsko veće donelo je odluku da se finansiranje usluge prihvatilišta koja se sprovodi pri Domu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za decu bez roditeljskog staranja “Duško Radović” podigne sa 16.000.000 na 18.000.000 dinara. Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović istakla je da je to deseta licencirana socijalana usluga koju Grad finansira.

Reč je o najranjivijoj kategoriji dece, omladine i mladih koji iz, da kažem, narušenih porodičnih odnosa ili problema te dece budu smeštani u prihvatilište u Domu i kasnije se upućuju ili u hraniteljske porodice ili se vraćaju u biološke. U svakom slučaju brinemo o ovoj deci. Radili smo projekat “Na putu ka svratištu” jer su deca koja se nalaze na ulici ili koja su bez roditeljskog nadzora, uglavnom deca koja potencijalno mogu biti žrtve najtežih oblika nasilja i deca koja mogu biti laki plen za trgovinu dece i eksploataciju dece - izjavila je Davidović

Navela je da, nažalost, određeni broj dece u kontinuitetu, tokom cele godine, boravi u prihvatilištu niškog Doma.

V. d. načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti Danijela Spasović rekla je da je Grad ove godine samo nastavio učešće u finansiranju projekta prihvatilišta, da je vreme realizacije 12 meseci, vrednost projekta je sada 18 miliona dinara, nosilac projekta Dom “Duško Radović”, a parteneri Grad Niš i Centar za socijalni rad “Sveti Sava”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.