Više od 70 miliona iz budžeta Grada Niša predviđeno za četiri zdravstvene ustanove

Izvor: JužneVesti.com, 04.Mar.2021, 17:21

Više od 70 miliona iz budžeta Grada Niša predviđeno za četiri zdravstvene ustanove

Da će iz budžeta Grada Niša biti izdvojeno tačno 73.610.000 dinara za republičke ustanove – Dom zdravlja, Zavod za hitnu medicinsku pomoć i Zavod za zdravstvenu zaštitu radnika, kao i za Apotekarsku ustanovu, čiji je jedini osnivač Grad, odluka je Gradskog veća. Sredstva su predviđena u okviru programa sprovođenja društvene brige za zdravlje za tekuću godinu.

Na 46.sednici Gradskog veća, između ostalih, bila je i tačka o predlogu programa za sprovođenje društvene >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << brige za zdravlje na teritoriji Niša, a glavni cilj je, kako je naveo Đurica Spasić iz Gradske uprave za društvenu delatnost, bolja pristupačnost i dostupnost zdravstvene zaštite. Na 46.sednici Gradskog veća, između ostalih, bila je i tačka o predlogu programa za sporvođenje društvene brige za zdravlje; foto: T. T.

Odnosi se na sredstva koja su raspoređena odlukom o budžetu Grada Niša , u ukupnom iznosu od 73. 610.000 dinara. Sredstva će biti raspoređena Domu zdralja Niš, Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Niš, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Niš i Apotekarskoj ustanovi Niš – naveo je Spasić.

Iako su, od navedenih, tri ustanove republičke, dodao je da Zakon o zdravstvenoj zaštiti dozvoljava da lokalna uprava podeli sredstva tim ustanovama, koja će biti izdvojena za plate.

Svaka ustanova će biti u obavezi da pre sklapanja ugovora dostavi zahtev za potrebnim brojem i medicinskog i nemedicinskog osoblja, ono što im treba – dodao je.

Nakon što Skupština Grada usvoji program, Spasić je naveo da će biti određen iznos za svaku ustanovu pojedinačno.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.