Više od 70 Nišlija sa preliminarne liste neće dobiti subvencije za zamenu stolarije

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2022, 12:37

Više od 70 Nišlija sa preliminarne liste neće dobiti subvencije za zamenu stolarije

Iako se na preliminarnoj listi za subvencije za nabavku spoljnih prozora i vrata sa pratećim građevinskim radovima našlo 224 građana, ta lista je revidirana i od tog broja 73 Nišlija neće dobiti novac zbog, kako piše na sajtu Grada Niša, ograničenih finansijskih sredstava za tu meru.

Na preliminarnoj listi za subvencije mera energetske sanacije kuća i stambenih zgrada, koja je objavljena decembra, bilo je 244 Nišlija, a nakon izmena je taj broj smanjen i sredstva će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dobiti 172 domaćinstva.

Za postavljenje izolacije na zidovima i krovovima novac će dobiti 16 građana, a ne 15 kako je bilo na prvoj listi. Međutim, najveća promena je u delu zamene stolarije. Čak 73 osobe koje su bile na preliminarnoj listi neće dobiti novac, a razlog je što su novčana sredstva za tu meru ograničena.

Podnosioci prijava od broja 151-224, dostavili su formalno ispravne prijave, koje su prihvaćene, ali nisu preliminarno ostvarili pravo na subvenciju, zbog ograničenih finansijskih sredstava predviđenih za subvencionisanje mere - piše na sajtu Grada Niša.

Na konkurs se prijavilo više od 400 Nišlija i to samo vlasnici kuća, dok se nije prijavila nijedna stambena zajednica. Najmanje prijava bilo je za nabavku i instalaciju solarnih kolektora za grejanje vode i samog objekta - 16 domaćinstava se prijavilo, a 6 dobilo sredstva.

Revidirana preliminarna lista je dostupa na sajtu Grada Niša i KLER-a.

Podsetimo, program subvencionisanja mera energetske efikasnosti podrazumeva da Ministarstvo rudarstva i energetike i lokalne samouprave obezbede 50 odsto subvencije za svaku pojedinačnu investiciju, a građani ostatak.

Za ovaj projekat Ministartvo energetike je obezbedilo 9, Grad Niš 10 miliona dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.