Više od 200.000 evra košta održavanje i popravka liftova u niškom Kliničkom

Izvor: JužneVesti.com, 13.Feb.2024, 17:17

Više od 200.000 evra košta održavanje i popravka liftova u niškom Kliničkom

Niški Univerzitetski klinički centar nedavno je zaključio okvirne sporazume sa dve firme koje će biti zadužene za tekuće održavanje i popravku svih liftova u novoj zgradi, ali i u klinikama u starom delu, a ukupno će to platiti 25 miliona dinara, odnosno oko 212.000 evra.

Krajem prošle nedelje okončani su tenderi niškog Kliničkog centra i objavljene odluke o dodeli okvirnih sporazuma za tekuće održavanje sa zamenom rezervnih delova liftova.

Posao da vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << računa o svim liftovima u klinikama koje se nalaze u starom delu Kliničkog centra dobila je niška firma Elevator doo, a biće im plaćeno 12 miliona dinara sa PDV-om.

Firma Belkom liftovi doo biže zadužena za liftove u novoj zgradi UKC i za nešto više para, 13 miliona dinara sa PDV-om.

Usluga održavanja i popravki liftova, podrazumeva usluge hitnih intervencija i usluge na redovnom mesečnom održavanju liftova i zamenu rezervnih delova u skladu sa Pravilnikom o pregledima liftova u upotrebi “ Sl. Glasnik RS” br. 15/2017 - piše u tenderu.

Neki od uslova iz tendera su da hitne intervencije podrazumevaju odaziv servisera na poziv u roku od 15 minuta, svakog dana u bilo koje doba, kao i da ih održavaju najmanje jednom mesečno, a da zamena delova bude u roku kraćem od 6 sati.

Takođe su tražili i da garantni rok na usluge bude minimum 6 meseci, a na rezervne delove bar godinu dana.

Podsetimo, jedan od liftova koji se prema žalbama pacijenata najčešće kvari je onaj na Klinici za nefrologiju, star 45 godina, a planirano je da bude konačno zamenjen i procenjena vrednost novog je oko 56.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.