Više od 100 ustanova socijalne zaštite na prvom sajmu u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 04.Maj.2017, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 100 ustanova socijalne zaštite na prvom sajmu u Nišu

Socijalne ustanove u Nišu su dobro organizovane, uprkos radu u ne baš idealnim uslovima i patologiji koja je teška, prema rečima Nenada Ivaniševića, državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

„Tu pre svega mislim na Centar za socijalni rad, koji je osnovna ustanova socijalne zaštite, a onda o ustanovama za smeštaj raznih tipova korisnika, u zavisnosti od uzrasta i dijagnoza. Nevladin sektor je partner Vlade Republike Srbije, >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << ponekad imamo razmimoilaženja oko nekih stvari, ali je cilj uvek isti – pomoć građanima“, kazao je Nenad Ivanišević.
Više od 100 javnih i privatnih ustanova iz sistema socijalne zaštite, kao i organizacija civilnog društva predstavilo je svoje programe na Sajmu usluga socijalne zaštite, koji je prvi put organizovan u Nišu.
Posetioci Sajma imali su priliku da se u četvrtak u Domu vojske informišu o svojim pravima u ovoj oblasti i vrstama usluga koje su im dostupne.

„Kada ovakav skup ima u svojoj osnovi humanost, brigu o drugima, zajedničku društvenu odgovornost onda je smisao svega ovoga još veći. Svi izlagači ovde bave se izuzetno humanim i važnim poslom za veliki broj naših sugrađana. Uveren sam da će ovaj Sajam postati tradicija, a da će se u budućnosti ojačati sistem socijane zaštite u našem gradu“, rekao je Rade Rajković, predsednik Skupštine grada Niša.

Pored sajamskog dela, organizovan je i stručni skup pod nazivom „Razvoj usluga u zajednici – zajednički put u budućnost“ i Bazar zdravlja.
Takođe, Centar za podršku porodici „Putokaz“, koji u Nišu postoji od 2014. godine, predstavio je na Sajmu u Domu vojske programe SOS Dečijih sela Srbija, koje ova organizacija, sa ciljem podrške deci i porodicama sprovodi na različitim lokacijama u Srbiji. Oni su usmereni na preventivni rad sa socijalno i ekonomski ugroženim porodicama, kako bi se izbeglo izdvajanje dece iz porodice i povećao kvalitet života i poštovanje dečijih prava u porodicama koje su prepoznate kao rizične.
Sajam usluga socijalne zaštite organizuje Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a prvi je održan 8. aprila ove godine u Novom Sadu.

Nastavak na RadioCity.rs...






Povezane vesti

Sajam usluga socijalne zaštite otvoren u Nišu

Izvor: juGmedia, 04.Maj.2017

U cilju promocije usluga socijalne zaštite i institucija koje te usluge pružaju u niškom Domu vojske danas se održava Sajam usluga socijalne zaštite...Državni sekrektar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vladimir Ilić istakao je otvarajući Sajam da socijalnu zaštitu...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.