Izvor: RadioCity.rs, 18.Apr.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Video "O parama i psima u Nišu"


Učestali napadi pasa lutalica na naše sugrađane podstakli su udruženje Zoo planet i ostala niška udruženja za zaštitu životinja da, u skladu sa stavovima i zahtevima koje podstiče i zagovara Strategija rešavanja problema napuštenih pasa i mačaka na teritoriji grada Niša, naprave video spot.
„Nadamo se da ćemo kroz ovaj video uspeti da približimo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << građanima važnost odgovornog vlasničkog ponašanja kao i da ukažemo na ispravna moguća rešenja. Mi smo predali predlog za usvajanje Strategije za rešavanje problema pasa koja treba da bude razmotrena, kako bi se formirala komisija za sprovođenje Strategije, koja podrazumeva kontolu nečipovanih pasa, čipovanje i sterilizaciju“, poručuju iz ovih udruženja.

Kako su svi saglasni da je uzrok velikom broju pasa na ulicama neodgrovorno vlasništvo, još ranije je najavljena evidencija vlasničkih pasa, odgajivačnica i privatnih azila, a kako bi se počelo sa masovnom sterilizacijom. Ipak, sa ovim popisom se još uvek nije počelo, jer je neophodno da Grad donese odluku o tome, kako bi odgovorne službe počele sa kontrolom.
Rešavanju aktelnog problema sa psima lutalicama u gradu priključili su se JKP Medijana i pojedine javne ličnosti među kojima je i Bora Đorđević, frontmen Riblje Čorbe. On je najavio da će u narednom periodu organizovati koncert, a prikupljena sredstva na koncertu uložiće se u izgradnju azila za pse.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.