Vesić traži da organizatori plate štetu zbog blokade pruge u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2023, 13:24

Vesić traži da organizatori plate štetu zbog blokade pruge u Nišu

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić napisao je na društvenoj mreži Treds da je naložio železničkim preduzećima da procene štetu koju su pretrpeli zbog blokade međunarodne pruge kod Niša i da upute zahtev organizatorima da tu štetu plate.

Kako je naveo, na zahtev MUP-a pruge za organizaciju saobraćaja vozova Crveni Krst - Ćele Kula i Niš - Ćele Kula su bile preventivno zatvorene id 18 sati do 20:30, a od 20:30 do 21:11 građani su blokirali >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << te deonice. On je dodao da su neki vozovi zadržani u stanici i po 136 minuta, a neki su kasnili.

Naložio sam jutros da naša železnička preduzeća izvrše procenu štete i da je u formi odštetnog zahteva upute prema zvaničnim organizatorima blokade koji treba da plate štetu. Oni koji su smislili da pozovu druge ljude da blokiraju međunarodnu prugu ugrozili su pre svega živote ljudi koji su se našli na pruzi pod naponom - napisao je Vesić.

Naveo je da su preventivnim zaustavljanjem saobraćaja sačuvani životi i da će organizatori morati da plate štetu železnici.

Podsetimo, četvrti protest "Srbija protiv nasilja" u Nišu završen je polučasovnom blokadom pruge u ulici Vojvode Putnika.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.