Vernici slave SVECA, koji je sam stavio svoju ruku u PLAMENI OGANJ!

Izvor: NiskeVesti.rs, 07.Maj.2016, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vernici slave SVECA, koji je sam stavio svoju ruku u PLAMENI OGANJ!

Sveti Pasikrat i Valentin su zajedno mučeni za svoju veru, a na kraju su im obojici odsekli glave


Pravoslavni vernici i srpska pravoslavna crkva, prema gregorijaskom kalendaru, danas obeležavaju dan svetih mučenika Pasikrata i Valentina. Ovi svetitelji su bili poreklom iz Dorostola na Balkanu. Bili su vojnici za vreme vladavine igemona Avzalena.
Kako je u to vreme vladao progon hrišćana po celoj zemlji, tako su i ove svete mučenike sudije uhvatile, jer su javno ispovedali >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << svoju veru, i nagovarali da priznaju tadašnju mnogobožačku religiju.
Sudija je pokušao da ga ubedi da prinese žrtve mtvim idolima. To isto je i uradio sa njegovim bratom Papijanom, koji je prihvatio ovaj čin, i odrekao se Hrista, zbog straha od mučenja.
Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.