Veliko interesovanje za konferenciju Teen Talk u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Sep.2015, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za konferenciju "Teen Talk" u Nišu

Interesovanje za govore mladih naučnika, "jutjubera" i blogera na konferenciji "Teen Talk" koja je održana u Nišu bilo je toliko da su posetioci sedeli i na podu sale bioskopa "Kupina".

Od govornika su iz prve ruke čuli kakve probleme, nade, želje i poruke imaju mladi uspešni sportisti, matematičari, umetnici, blogeri...

Počeo sam ozbiljno da se bavim matematikom kada sam shvatio da zadatke radim brže od svojih vršnjaka. Pri kraju osnovne škole shvatio sam >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da bez adekvatnog teorijskog znanja nije moguće da se takmiči. Tada sam kupio knjige za srednju školu i fakultet i krenuo da se usavršavam - pričao je o sebi učenik Gimnazije „Svetozar Marković“ Ivan Damjanović.

Povrede u sportu su neizbežne, zato mi je fakultet na prvom mestu. Razmišljam koji fakultet da upišem, ali će najverovatnije to biti Elektronski. Svakako da ne planiram da se bavim košarkom kada ostarim - rekao je Aleksa Džunić iz košarkaški tima Gimnazije „Stevan Sremac“.

Koliko je za mlade važno da ne posegnu za modom nauštrb kvaliteta govorila je profesorka u Gimnaziji "Bora Stanković" Ana Veljković.

Mladi ne žele da budu nastavnici ili da se bave nekom drugom vrstom zanimanja. Sve više mladih želi da budu rijaliti zvezde, a to je pogrešno. Možda zbog toga što se rijaliti zvezde više plaćaju, recimo od prosvetnih radnika ili pekara - rekla je Veljkovićeva.

Mladi posetioci su se najviše obradovali Nigoru kao specijalnom gostu konferencije.

Rođen sam u vreme kada mi kao klinci nismo imali mnogo toga i radovale su nas male stvari. Takođe, nikada u životu kada sam bio tinejdžer nisam od roditelja tražio novac ni za šta, već sam radio razne, najgore poslove, kako bih uspeo da isfinansiram sve svoje tinejdžerske potrebe. Početak rata, 1991. godine me je prekinuo u studijama i morao sam da odem u vojsku. Žao mi je što današnja mladina ne služi više redovni vojni rok, jer se tamo nauče neke osnovne stvari - pričao je Nigor mladima.

Zbog velike zainteresovanosti publike, organizatori ove konferencije iz časopisa "Bravo" najavili su da će ona u Nišu biti održana i naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.