Većnik Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio, za nepristojan rečnik se ne izvinjava

Izvor: JužneVesti.com, 29.Maj.2023, 18:22

Većnik Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio, za nepristojan rečnik se ne izvinjava

Niški većnik Nenad Stanković ne razmišlja o ostavci koju je sam najavio - iako je na protestu sa Matejevčanima bio i stanovnik Jasenovika. Novinarki Južnih vesti je poručio da se bavi malo istraživačkim novinarstvom i sama utvrdi da Jasenovčanin koji je potvrdio da tamo živi i bavi se poljoprivredom zapravo ne živi u tom selu, jer se, kako većnik kaže, "prizetio" u Malči. Nije se izvinio za nepristojnost prema novinarima i poručio je da će o tome pričati verovatno sutra >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na sednici Skupštine "pred širim auditorijumom".

"Evo, dovedite nekog iz Jasenovika ko je bio juče, ja ću ostavku da podnesem na mestu člana Gradskog veća" - poručio je prošle nedelje većnik Stanković, govoreći o protestu za odbranu Belog Vrha održanom ispred niške Skupštine.

Bojan Cajić u plavoj majici kaže da živi u Jasenoviku; foto: "Za odbranu Belog Vrha" Organizatori protesta su ga tokom vikenda podsetili na tu izjavu i tražili da ispuni obećanje - jer je na protestu bio Boban Cajić, sa stalnim prebivalištem u Jasenoviku, koji je za Južne vesti rekao da u tom selu živi, poseduje 3 hektara imovine na kojoj obavlja poljoprivredne poslove, uz komentar da to može bilo ko da proveri.

Upitan da li će održati reč i podneti ostavku zbog toga, većnik Stanković za Južne vesti kaže da o tome ne razmišlja, a objašnjava i zašto.

Ako neko kaže da jeste bio i to isto nije tačna informacija, jer izvesni gospodin koji je naveden živi u selu Malča na adresi (naziv uklonjen zbog zaštite podataka). Živi sa porodicom, a istina je da se vodi u ličnoj karti u Jasenoviku, ali ne živi u Jasenoviku nego živi u selu Malča. To mogu da vam potvrde u Malči tamo gde živi. A i policija je vršila proveru kada se prijavio za Žandarmeriju, svih lica i njega i oca i sestre i majke na istoj toj adresi. A to možete i da odete na licu mesta, malo da se bavite istraživačkim novinarstvom, pa da ga nađete u selu gde živi. Čovek se narodski rečeno prizetio, nije to ništa sporno - rekao je Stanković.

Rekao je da je potvrdu ranije dao i organizator protesta Slaviša Dinić, da nije bilo Jasenovčana na protestu Matejevčana, a na konstataciju novinarke da je čovek sam rekao da tamo živi i ima zemlju koju obrađuje - većnik je poručio da on govori istinu i barata tačnim podacima.

Njegovu smenu tražila je i niška opozicija zbog nepristojne poruke koju je uputio novinarima na Železničkoj stanici, kada je ulazio u vanredni voz za Beograd na miting.

Stanković kaže da zna pravu istinu, a o vređanju novinara iz voza hoće da priča "pred širim auditorijumom"; foto: JV Upitan da li će zbog toga podneti ostavku, Stanković odgovara:

Stanković: Nisam ja vređao nikoga, ali nadam se da ću imati priliku da pričamo o tome.

Novinarka: Pa evo imate priliku, kažite.

Stanković: Ne želim sada da pričam o tome, možda sutra na sednici Skupštine pred malo većim auditorijumom.

Novinarka: Znači postoji šansa da sutra podnesete ostavku?

Stanković: Ne, ja sam rekao da mogu da pričam o tome, da postoji mogućnost da pričam o tome pred malo širim auditorijumom, pred više medija, kako bi to objektivno bilo preneto.

Novinarka: Vi Južne vesti ne smatrate objektivnim medijem?

Stanković: Mmm, nemam komentar na to.

Novinarka: Da li mislite da treba da se izvinite novinarima koje ste uvredili prilikom ulaska u voz?

Stanković: Rekao sam da ću sutra o tome da pričam, da li sam rekao, kome sam rekao i šta sam rekao, možda sutra pred većim auditorijumom i pred više medija.

Na kraju je zaključio i da o ostavci koju je sam najavio, a koju traže i građani i opozicija - ne razmišlja.

Podsetimo, kako su Južne vesti saznale - u niškim selima Jasenovik i Matejevac postoji namera investitora da izgradi solarnu elektranu, a zahtev za matejevački Beli vrh je stigao do niške Gradske uprave i u tom dokumentu se navodi da elektranu na sunčevu energiju želi da gradi firma Heliosun iz Beograda, koja je prema podacima sa APR-a osnovana pre manje od 4 meseca.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Većnik Stanković tvrdi da nije on nepristojan zbog onoga što je rekao, već novinarka zato što je to čula

Izvor: JužneVesti.com, 30.Maj.2023, 16:23

Ni na današnjoj sednici niške Skupštine se gradski većnik Nenad Stanković nije izvinio novinarima ili javnosti za nepristojnu poruku koju je uputio prilikom ulaska u vanredni voz za miting SNS-a. Umesto izvinjenja za svoju nepristojnost, Stanković je novinare optužio da prave "lažni senzacionalizam...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.