Većini podnosioca zahteva za isključenje odbijeni zahtevi (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Jul.2015, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Većini podnosioca zahteva za isključenje odbijeni zahtevi (VIDEO)

Od 22.juna niškoj Toplani podneta su 483 zahteva za isključenje sa toplovodne mreže. Većini korisnika poslata su rešenja o odbijanju zahteva jer važeća gradska odluka ne dozvoljava isključenja pojedinačnih stanova,već samo privremenu obustavu.
Gradska Toplana bila je dužna da odgovori građanima u roku od 8 dana od podnošenja zahteva za isključenje ili obustavu isporuke toplotne energije.Od ukupno 483 zahteva, rešenje će dobiti 440 korisnika, dok su ostali zahtevi nelegalni
>> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << /> Sa toplovodne mreže, podseća Maksimović, jedino se mogu isključiti kuće, čitave zgrade i stanovi koji su u okviru jedne zgrade, kasnije pojedinačno priključivani na toplovodnu mrežu. Oni koji žele takozvanu privremenu obustavu uz plaćanje fiksnog dela,uz zahtev, treba da prilože i saglasnosnost Skupštine stanara. Direktor Toplane kaže da on i zaposleni u ovom preduzeću razumeju tešku materijalnu situaciju korisnika, ali da moraju poštovati važeća pravila i da je zahtev za smanjenje cene grejanja takođe neosnovan.
Pristigle žalbe i prigovore građana razmatraće i radno telo Gradskog veća, kako bi ogovorilo na sporna pitanja. Maksimović kaže da računi jesu veliki, ali da su tačni.
Oko 31 hiljada i 800 Nišlija koristi daljinsko grejanje. Od tog broja, njih 12 ipo hiljada, korišćenjem kalorimetrara, plaća račune niže u odnosu na prethodni period, tvrdi Maksimović. On dodaje i da svi koji smatraju da niška Toplana ne treba da postoji, mogu legitimno pokrenuti inicjativu za njeno ukidanje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.