Veća autonomija za JKP Naisus (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 01.Feb.2014, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veća autonomija za JKP Naisus (VIDEO)

Niško javno komunalno preduzeće “Naisus”, skupštinskom odlukom sa poslednjeg zasedanja, dobilo je veću autonomiju. Osim što se do sada ovo preduzeće brinulo o ispravnosti vodovodne infrastrukture i sanaciji kvarova, ubuduće će raditi i na projektovanju i izgradnji iste. U rukovodstvu niškog Vodovoda kažu da će se ovom odlukom smanjiti troškovi, ali i da će se radovi profesionalnije obavljati.
O gradskoj vodovodnoj infrastrukturi, od sada pa nadalje, u potpunosti će brinuti niški Vodovod. U rukovodstvu ovog preduzeća kažu da je do sada bilo puno problema, jer prilikom sanacije kvarova, nisu imali pravi uvid u projektantsku dokumentaciju, pa je često dolazilo i do većih havarija, ali da će ovom skupštinskom odlukom taj problem biti rešen.
Iako će ti dodatni poslovi iziskivati više rada i obaveza, u niškom vodovodu tvrde da neće biti novih zapošljavanja.
Do sada se o vodovodnoj infrastrukturi grada Niša brinulo nekoliko javnih preduzeća, tako da će, prema rečima rukovodstva niškog vodovoda, ova skupštinska odluka smanjiti troškove u gradskom budžetu, ali i poboljšati kvalitet pruženih ulsuga.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.