Vaterpolisti Naisa u prvoligaškom društvu sa novim trenerom

Izvor: JužneVesti.com, 11.Okt.2016, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Naisa u prvoligaškom društvu sa novim trenerom

Zbog nedostatka finansija vaterpolisti Naisa odustali su od Regionalne A2 lige i naredne sezone takmičiće se u Prvoj A ligi Srbije, potvrdio je predsednik Milan Krstić, a podmlađeni niški sastav predvodiće Goran Krivokapić, koji je deo stručnog štaba od 2005. godine.

Rukovodstvo niškog kluba apelovalo je čitavo leto na Grad da mu finansijski pomogne da i drugu sezonu zaredom nastupa u drugom po kvalitetu jadranskom takmičenju. No, kako kaže predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kluba, nisu uspeli u tome pa će naredne sezone Nais nastupati u Prvoj A ligi.

Isključivo zbog finansija smo odustali od Jadranske lige, jer nam Grad nije opredelio dodatnih 2,5 miliona dinara koliko nam je bilo potrebno. Zato je grad Niš izgubio predstavnika u regionalnoj ligi, pa ćemo sa novcem koji imamo igrati domaće takmičenje - rekao je on.

Nais će se sa još 7 domaćih klubova nadmetati da za prva 2 mesta koja vode u Superligu, gde će se pridružiti ekipama koje igraju na Jadranu - Crvenoj zvezdi, Partizanu, Vojvodini i Šapcu, a ambicije kluba su plasman u najkvalitetnije domaće takmičenje, kaže Krstić.

Nema tu velikih misli, u našoj ligi ima nekoliko kvalitetnih timova iz Beograda, ali je nama imperativ da budemo prvi ili drugi - poduvkao je prvi funkcioner kluba.

Prošlogodišnjeg trenera Marka Blagojević zameniće njegov doskorašnji saradnik Goran Krivokapić. Ovaj stručnjak u niškom klubu radi od 2005. godine, a prošle sezone nekoliko puta se našao u ulozi prvog trenera.

Više od decenije sam u klubu. Uža specijalnost mi je rad sa golmanima, radio sam i sa mladom reprezentacije Srbije generacija dečaka rođenih 1999. Godine, a imam i određeno prvoligaško iskustvo - izneo je par činjenica o sebi novi trener niškog tima.

Do Nove godine za Nais će nastupati Milan Petrović i Švajcarac Robin Plejer, a potom će se vratiti u Švajcarsku.

Želja nam je da ti klinci stasavaju uz ove starije. Sastav ostalih timova nam je za sada nepoznanica, ima još mesec dana do početka prvenstva i nadam se da ćemo biti u gornjem delu tabele - poručio je Krivokapić.

Prva A liga Srbije počinje 12. novembra, a takmičenje će uz Nais činiti Banjica, Stari grad, Dunav, Zemun, TAŠ, Beograd i Valjevo.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.