Vaterpolisti Naisa protiv Zadra otvaraju sezonu u Jadranskoj A2 ligi

Izvor: JužneVesti.com, 09.Sep.2018, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Naisa protiv Zadra otvaraju sezonu u Jadranskoj A2 ligi

Prvi meč u novoj sezoni u regionalnoj ligi vaterpolisti niškog Naisa igraće protiv ekipe Zadra na svom bazenu "Čair". Prvo kolo Jadranske A2 lige na programu je 13. oktobra.

Pošto se od ove sezone liga igra jednokružno, pa sledi igranje za plasman, Nišlije će prvih osam mečeva od 11 igrati u 2018, a preostala tri početkom sledeće godine.

Nakon duela sa Zadrom, Nais će 20. oktobra gostovati Galebu, a nedelju dana kasnije ugostiti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kragujevački Radnički.

Duel u Budvi protiv istoimene ekipe biće 10. novembra, a sedam dana kasnije Nais dočekuje Primorje EB. Poslednje gostovanje Nais će imati 24. novembra kada u Novom Sadu igra protiv Vojvodine u šestom kolu, a onda slede dva meča kod kuće - protiv slovenačkog Kopera 1958 (1. decembra) i hrvatskog Medveščaka (15. decembra).

Prvi meč u 2019. godini niški vaterpolisti će igrati 12. januara u Hrvatskoj protiv Solarisa, a nedelju dana kasnije ugostiće Valjevo. Poslednji meč u ligaškom delu Nišlije igraju u Kotoru protiv Katara i to 26. januara.

Nakon ligaškog dela biće formirane grupe za plasman od 1. do 6. i od 7. do 12. mesta. U drugoj fazi takmičenja igraće se pet kola, sastaće se svako sa svakim, u mestima u kojima ekipe nisu igrale u prvom delu.

Prvoplasirani tim direktno će se plasirati u A1 ligu, dok će drugi u baraž, gde ga čeka devetoplasirani tim iz višeg ranga.

Podsetimo, kao pojačanja za novu sezonu prvo su petorica vaterpolista pristigla u Nais, a potom je došao i crnogorski centar Jakša Kosić. Novi trener tima je Jovan Serafimović, a kako kaže imaju velike ambicije i u kvalifikacijama za Kup Evrope, Jadranskoj A2 ligi, Superligi i Kupu Srbije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.