VAŽNOST DUALNOG OBRAZOVANJA

Izvor: NTV.rs, 06.Feb.2020, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VAŽNOST DUALNOG OBRAZOVANJA

U Regionalnoj privrednoj komori u Nišu razgovarano je o dualnom modelu obrazovanja kao putu ka novim kadrovima. Cilj je bio da se privrednici informišu u vezi sa novim ciklusom prijave za dualno obrazovanje za 2020/2021. U tekućoj školskoj godini učenici sedam škola sa teritorije Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga upisani su po dualnom obrazovanju.
Školovanje po potrebi privrede – to je cilj ka kome teži Regionalna privredna komora u Nišu. Tim povodom organizovana je konferencija >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << na kojoj su se našli privrednici, ali i predstavnici škola, koji su upoznati sa novim ciklusom prijave za dualno obrazovanje za 2020/2021. Iz Regionalne privredne komore kažu da je cilj da kompanije dostave svoje potrebe za određenim obrazovnim profilima u dualnom obrazovanju kako bi oni zastupali njihove interese.
Učenju kroz rad priključila se Prehrambeno–hemijska škola iz Niša, a dvadesetoro učenika prvog razreda na obrazovnim profilima mesar i pekar imaju ugovore sa četiri kompanije, po dve za svaki obrazovni profil.
Tanja Mikić Nikolić, DIREKTORKA PREHRAMBNO HEMIJSKE ŠKOLE NIŠ
Javno-komunalno preduzeće Mediana prvo je javno preduzeće koje je prepoznalo značaj dualnog obarazovanja i priključilo mu se. Oni sarađuju sa Mašinskom školom.
CH: Aleksandar Milosavljević, JKP MEDIANA
Regionalna privredna komora Niš pokriva tri okruga Nišavski, Pirotski i Toplički, a neke od škola koje su uključene u dualno-obrazovanje su Prehrambeno-hemijska, Škola mode i lepote, Mašinska i Eletrotehnička škola iz Niša, kao i tehnička škola iz Pirota.
https://www.youtube.com/watch?wmode=transparent“ width=“WIDTH“ height=“HEIGHT“ >

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.