Uzbunjivači iz niškog JP Gorica na sudu, prvo ročište odloženo

Izvor: JužneVesti.com, 14.Maj.2021, 11:03

Uzbunjivači iz niškog JP "Gorica" na sudu, prvo ročište odloženo

Suđenje sindikalistima JKP „Gorica“ Radetu Rašoviću i Zoranu Jovanoviću odloženo je na zahtev okrivljenih, jer je advokatica Zorana Jovanovića iz zdravstvenih razloga bila sprečena da prisustvuje prvom ročištu. Protiv uzbunjivača krivičnu prijavu za izazivanje panike podnelo je rukovodstvo "Gorice". Jovanović i Rašović govorili su da su, iako je iz budžeta grada plaćena sahrana, socijalno ugrožene Nišlije sahranjivane u drvenim sanducima ili bez njih, kao i da hladnjače >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u niškoj kapeli nisu radile.

Svoju situaciju dvojica tuženih opisuju ovako:

Angažuju vas da ispitate rad Javnog preduzeća, ustanovite nepravilnosti, onda odgovorni za njih ne odgovaraju, vi se nađete na sudu jer ste te nepravilnosti izneli u javnost.

Sada optuženi, ranije su bili deo radne grupe zadužene da ispita rad JKP Gorice, koja je formirana po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića. Nakon što su izneli dokaze o radu preduzeća Jovanović i Rašović optuženi su za uznermiravanje javnosti.

Niko od odgovornih na koje su izveštaji ukazali nije procesuiran, ali je zato Jovanović proglašen za tehnološki višak u martu 2017, a Rašović je dobio otkaz u februaru 2018.

Mi imamo dokaze za sve što smo ustanovili, imamo i ljude koji su tome svedočili. Nakon svega što smo saznali očekivali smo odlikovanje a ne tužbu, kaže Zoran Jovanović.

Osim što je ostao bez posla, Rade Rašović je ostao i bez državljanstva. Kaže da mu je oduzeto državljanstvo Srbije, a da je za to saznao kada je pokušao da se kandiduje za odbornika u Opštini Pantelej na nedavnim izborima. Navodi da mu je preostalo da se za pomoć obrati Zaštitniku građana, a ako ne dobije rešenje ni od njega, kaže da će da traži azil u nekoj drugoj državi.

Naredno ročište zakazano je za 7. jul.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.