Utajom poreza i fiktivnim ugovorima prisvojio 19 miliona

Izvor: JužneVesti.com, 19.Apr.2016, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utajom poreza i fiktivnim ugovorima prisvojio 19 miliona

Zbog sumnje da je tokom 2013. godine pravio fiktivne ugovore i tako svojoj firmi "pribavio" 3,7 miliona dinara, da dve godine nije prikazivao prihod i oštetio državu za 15,7 miliona dinara, kao i da je u katastru prikazao lažni dokument, uhapšen je direktor jedne firme iz Niša.

"Odgovornom licu privrednog subjekta" D. P. (52) iz Niša određeno je zadržavanje do 48 sati posle čega će biti predat Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

On se tereti za krivična >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dela zloupotreba službenog položaja i poreska utaja, a krivična prijava podneta je i protiv Nišlije zaposlenog u Katastru, koji se sumnjiči za krivično delo nesavestan rad u službi.

Kako piše u šturom policijskom saopštenju, u kom se ne navodi o kom je "privrednom subjektu" reč, D. P. je uhapšen u saradnji sa inspektorima regionalnog odeljenja poreske policije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.