Usvojeni planovi i izveštaji kulturnih i zdravstvenih ustanova [UPD]

Izvor: NTV.rs, 14.Apr.2014, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojeni planovi i izveštaji kulturnih i zdravstvenih ustanova [UPD]

Skupstina grada Niša usvojila je planove rada zdravstvenih ustanova za 2014. godinu, čiji je osnivač Grad, kao i izveštaje o poslovanju gradskih kulturnih ustanova tokom prošle godine.
Oslanjajući se na prošlonedeljne analize u Gradskom veću, gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić najavio je novinarima da će tražiti državnu reviziju u većini javnih i javno-komunanih preduzeća – u cilju jasnije kontrole i racionalizacije javnih troškova.
Perišić najavljuje i nove investitore, uz napomenu da već imamo manjak velikih parcela koje su potrebne za nove fabrike.
Grad ozbiljno planira uvođenje reda u javni i javno-komunalni sektor. Najpre se to odnosi na poslovanje gradskih preduzeća, u kojima će biti ozbiljnih kontrola.
Vode se pregovori oko novih investicija, istakao je gradonačelnik na pitanje novinara. Perišić kaže da smo već ,,potrošili“ velike parcele koje investitori uglavnom traže.
Na 22. sednici, odbornici su usvojili i Plan detaljne regulacije kompleksa Elektronske industrije, čime se stvaraju planski uslovi za razvoj ,,braunfild“ investicija na ovom prostoru. Donet je i plan detaljne regulacije na okaciji ,,Markovo kale“, čime se stvaraju uslovi za razvoj četvrte visinske zone u južnom delu Niša.
Odbornici su dali saglasnost za javno-privatno partnerstvo na projektu zamene kotlova na lož ulje u niškim školama – kotlovima na gas ili biomasu, čime će se ostvariti ušteda u grejanju do čak 40 odsto.
Rasprava se vodila i oko nove ambulante Doma zdravlja u Niškoj Banji i nezavršenog objekta pored sportskog dispanzera u Čairu.
Osim planova rada zdravstvenih ustanova za ovu godinu i izveštaja o poslovanju kulturnih za prošlu, usvojeni su i izveštaji Turističke organizacije, Sportskog centra, Narodnog univerziteta, ,,Pčelice“, Dečjeg centra, Centra za socijalni rad, Ustanove „Mara“ i Sigurne kuće. Odlučivalo se i o postavljenju zamenika gradskog javnog pravobranioca, a promenjeni su i nazivi nekoliko ulica u naseljima Brzi Brod i Nikola Tesla.

Nastavak na NTV.rs...






Povezane vesti

Beneton zaposlio 1.400 u Srbiji

Izvor: B92, 14.Apr.2014

Niš -- Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je Italijanski "Beneton" do sada zaposlila 1.400 radnika i da je godišnji izvoz iz Srbije dostigao 25 miliona evra..."Od pogona gde su se samo sklapali odevni predmeti sada imamo zaokružen proces proizvodnje od tkanja, bojenja i sušenja tkanine...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.