Usvojeni budžeti niških gradskih opština, najviše novca za plate, ali i socijalu, natalitet i sport

Izvor: JužneVesti.com, 21.Dec.2023, 18:26

Usvojeni budžeti niških gradskih opština, najviše novca za plate, ali i socijalu, natalitet i sport

Pet niških gradskih opština usvojilo je budžete za 2024. godinu, a najviše para na raspolaganju imaće Gradska Opština Medijana - nešto više od 259 miliona, dok je najmanji budžet Opštine Niška Banja - oko 177 miliona. Sve one većinu tog novca utrošiće na plate zaposlenih, dok će ostatak biti namenjen za pomoć socijalno ugroženim stanovnicima, komunalno uređenje, pronatalitetnu politiku u Medijani, kao i sport u Crvenom Krstu i na Panteleju.

Najveće povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << budžeta u odnosu na ovu godinu imaće Opština Pantelej - skoro 10 %. Ona će raspolagati sa nešto više od 198 miliona dinara. Kako najavljuju iz ove Opštine akcenat će biti na uglaganju biti u sport, mere zapošljavanja i uređenje međublokovskog prostora.

Sa nešto malo više novca u 2024. godine raspolagaće Opština Crveni Krst - 199 miliona i 100 hiljada dinara. Od toga će 93 miliona otići na lokalnu samoupravu i 67 na troškove skupštine. U Panteleju uvećanje od 10 % u odnosu na ovu godinu; foto: GO Pantelej

Prema rečima predsednik ove Opštine Miroslava Milutinovića, povećan je budžet za atarske puteve, za socijalnu politiku i za sport i omladinu.

U budžetu je planirano 7 miliona za sanaciju atarskih puteva, 7 miliona za socijalnu politiku i za sport i omladinu nešto više od 10 miliona - rekao je Milutinović.

U Opštini Medijana budžet za 2024. godinu nije mnogo uvećan, tek nešto više od 1% i iznosi nešto više od 259 miliona dinara. Predsednik GO Medijana Nebojša Kocić rekao je da je budžet planiran u skladu sa očekivanim prihodima i rashodima, ali da će i u narednoj godini prioritet imati potrebe građana, pronatalitetna politika i komunalno uređenje.

Niška Banja je svoj budžet projektovala na 177 miliona dinara, od čega će nešto više od 88 miliona biti potrošeno na poziciji lokalne samouprave za plate zaposlenih i rad same opštine, a 51 milion za funkcionisanje skupštine.

Prioritet u ovoj Opštini biće razvoj turizma - na toj poziciji planira se 8,9 miliona dinara.

Podsetimo, u ponedeljak, dan nakon izbora, usvojen je i budžet Grada od 16,1 milijardu dinara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.