Usvojen plan za izgradnju Novog Niša - šta najavljuju nadležni, a šta piše u projektu

Izvor: JužneVesti.com, 11.Apr.2024, 12:52

Usvojen plan za izgradnju "Novog Niša" - šta najavljuju nadležni, a šta piše u projektu

Plan koji je juče usvojilo Gradsko veće, a koji se odnosi na “Novi Niš”, omogućava izgradnju visokih zgrada, jednog vrtića, multifunkcionalne dvorane i drugih sadržaja, kaže direktor Zavoda za urbanizam Ivan Grmuša. Međutim, nadležni ne spominju medicinski centar, univerzitet i druge objekte koji su bili u projektu 2013. godine, nakon što je američka kompanija kupila bivšu kasarnu.
Iako se stanovi uveliko prodaju, tek 13 godina nakon što je Clean Earth Capital kupio prostor nekadašnje kasarne “Bubanjski heroji” po početnoj ceni, za 1,5 miliona evra, usvojen je predlog plana koji se tiče izgradnje “Novog Niša”.
Deo urbanističkog projekta iz 2013; foto: PrintscreenGrmuša kaže...

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.