Ustupanje atarskog puta u Panteleju državi uvod u završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara

Izvor: JužneVesti.com, 23.Apr.2021, 17:38

Ustupanje atarskog puta u Panteleju državi uvod u završetak nekadašnjeg Somborskog bulevara

Na hitnoj sednici niške Skupštine odbornici su usvojili odluku da atarski put u naselju “Ardija” u Panteleju ustupi državi kako bi se tu gradili stanovi za bezbednjake, a kako je pojasnio većnik Nenad Stanković, Grad dobija izgradnju okolnih saobraćajnica uključujući i završetak nekadanjeg Somborskog bulevara i njegovo spajanje sa Bulevarom heroja sa Košara.

Sednica koja je hitno održana, prekinula je nakratko onu koja je bila u toku i koja traje već drugi dan. Ona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u jednom trenutku, kako je rekao socijalista Mile Ilić, izgubila smisao, ali je na kraju odlučeno da se parcela, zapravo atarski put, ustupi republici kako bi na nekadašnjem vojnom poligonu gradili stanove.

Radi se o atarskom putu koji prolazi kroz kasarnu Pantelej i deli kasarnu na levu i desnu stranu. Ima površinu 815 kvadrata. Atarski put koji je nesrećom ostao lokalnoj samoupravi koji 80 hektara deli na levu i desnu stranu. Sada samo treba da vratimo državi - rekao je odbornik Igor Novaković.

Nakon insistiranja opozicije, većnik Nenad Stanković pojasnio je da je ova tačka suštinski mnogo više od toga, jer stvara mogućnost za završetak Bulevara svetog Pantelejmona, a nekada Somborskog.

Cela ideja lokacije “Ardije” je bila oživljavanje tog područja, a onda i spajanje tog bulevara sa Bulevarom Nikole Tesle i Heroja sa Košara. Da se Somborski konačno spoji i završi prsten oko Niša. Pravno-imovinski odnosi su predstavljali problem, ali došli smo do finalne tačke da to okončamo u Katastru. Ovim aktom mi predajemo zemljište Republici Srbiji, nakon toga Direkcija za imovinu Gradu Niša dodeliće saobraćajnice koje će se graditi. Budući Somborski bulevar i saobraćajnice između blokova - rekao je Stanković.

On nije mogao da precizira rokove i kaže kada će sve biti završeno, jer pre svega sledi razminiranje terena, a zatim i pregled arheologa iz Viminacijuma kako bi proverili da nema zaostalih istorijskih objekata.

Nakon toga, ako sve bude u redu, kako je rekao, moglo bi da se krene sa izgradnjom, a novac za to će dati republika.

Odbornik koalicije “Niš, moj grad” Branislav Jovanović je ovo nazvao istorijskim trenutkom.

Dame i gospodo odbornici, ovo je istorijski trenutak i ja mislim da bi za sledeću sednicu trebalo da pripremite snimak ove sednice i da neko stoji iza ovoga. Ja sam shvatio da je novac obezbeđen od države, što naravno podržavam i onda ću da glasam za ovo - rekao je Jovanović.

Međutim, i pored apela odbornika Ilića da odluka bude jednoglasna, od 43 prisutnih odbornika predlog je podržalo njih 39. Nakon glasanja, nastavljena je prethodna sednica koja je počela još juče.

Podsetimo, pored bulevara na ovom potezu bi, kako je ranije rečeno, trebalo da bude izgrađeno oko 2.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.