Uspešan početak godine za niške mlade sportiste

Izvor: RadioCity.rs, 01.Mar.2017, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešan početak godine za niške mlade sportiste

Sa tri međunarodna takmičenja u Solunu, Budimpešti i Zagrebu, tri zlatna odličja doneli su Uroš Mitrović, Zoran Radivojević i Damjan Mirčević, dok je Vuk Manić pobedio na Baby kupu.
„Takmičarsku sezonu 2017. godine započeli su Uroš Mitrović u Zagrebu, gde zajedno Zoranom Radivojevićem i Damjanom Mirčevićem osvaja zlatnu medalju na međunarodnom turniru Don Bosko. Put Soluna krenuo je jedino Vuk Manić i pritom bez mnogo muke osvojio najsjajnije odličje na tzv. Baby CUP-u. >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Nakon ovih uspeha, usledilo je 1. kolo Lige Grada Niša na kome je KBS Naisus bio najuspešniji sa 19 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih medalja“, kažu u klubu.

I oko vrata hrabrih boraca judo kluba Kinezis zasijale su medalje. Sportisti Kinezisa osvojili su 5 bronzanih medalja na prvenstvu Srbije za kadete, koje je održano u Begradu prošlog vikenda.
„Nova generacija takmičara Kinezisa u ovoj uzrasnoj kategoriji je opravdala očekivanja i potvrdila trenerima Nikoli Miloševiću i Nemanji Stankoviću da u Kinezisu stasavaju novi sjajni džudisti. Medalje su osvojili Pavle Krsmanović, Đorđe Stanojević, Milija Krasojević, Uroš Stević i Mila Đorđević“, rekao je za City radio Mateja Cvetković ispred kluba.

Ovu generaciju očekuje, regionalna školska olimpijada, a potom i prvi nastup na međunarodnoj sceni Evropskom kupu u Zagrebu ove godine. Svoju srčanost i kolektivni duh džudisti Kinezisa su najbolje pokazali u trenutku kada se njihov drug i saborac, Igor Nurkić, uhvatio u koštac sa leukemijom.  Nurkić se nedavno vratio sa uspešnog lečenja u Nemačkoj, a sve vreme su ga bodrili njegove drugarice i drugovi iz kluba.

I mlada Nišlijka Milena Cvetković je na 3. kolu strelišta u Beogradu za mlađe juniorke i kadetkinje vazdušnom puškom osvojila zlatnu i srebrnu medalju.
„Ona je vrlo mlada, ali je ambiciozna, vredna, trenira dobro, tako da smo i očekivali dobre rezultate. Ovo što je postigla potvrđuje da ona može da gađa dobro. Uspela je da sredi i koncentraciju, tehniku i tremu, te je postigla odličan rezultat“, rekla nam je Lidija Mihajlović, Milenin trener.

Pojedinačni sportovi specifični su po tome što pored fizičke iziskuju izuzetnu mentalnu snagu, spremnost, hrabrost, a naši nagrađeni sportisti potvrdili su da poseduju sve ove karakteristike.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.