Izvor: RTV 5, 25.Avg.2012, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro kraj tropskih vrelina (video)

39 u hladu, a na direktnom suncu na niškom asfaltu, preko 45.
Talas tropskih vrućina u Srbiji i dalje traje. Ali, ne zadugo. Prema rečima meterologa, ovo su poslednji trzaji tropskog leta koje prethodna dva meseca ne popušta. I pored preporuka, centar Niša u podne, pun. Razlog su, uglavnom obaveze, a ima i onih koji kažu da im visoke temperature ne smetaju. Rashlađuje se ko kako zna i ume. Ipak, većina Nišlija, jedva čeka zahlađenje.
Lekari hitne medicinske pomoći preporučuju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << građanima da se strpe još koji dan, a onda će sve biti lakše. Apeluju da se iz kuće u najtoplijem delu dana na sunce ne izlazi bez preke potrebe, a za one koji moraju, obavezno unošenje dosta tečnosti. Prema rečima meteorološke službe, kada je reč o centralnoj i južnoj Srbiji, jun mesec je bio najtopliji od kako postoji merenje od 1925. godine. Navode da su celog leta, tropske temperature i dnevne i noćne, bile veće od prosečnih vrednosti za 5,1 stepeni celzijusovih.

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.