Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća u Nišu

Izvor: RadioCity.rs, 30.Maj.2017, 21:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro konkurs za direktore javnih preduzeća u Nišu

 Direktorima „Mediane“, „Zavoda za urbanizam“, „Direkcije za izgradnju grada“, „Nišstana“, „Gradske stambene agencije“, „Toplane“, „Gorice“, „Tržnice“, „Parking servisa“, „Objedinjene naplate“ i „Naisusa“, 2. oktobra ističu četvorogodišnji mandati, pa bi ova preduzeća mogla da dobiju nove rukovodioce. Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog, kojim bi trebalo da bude raspisan konkurs, a koji bi trebalo da usvoje odbornici na narednoj sednici >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Skupštine grada Niša. 
 „S obzirom da aktuelnim direktorima ističu četvorogodišnji mandati, da bi otpočeli proces raspisivanja konkursa, odluka o pokretanju postupka biće upućena na razmatranje Skupštini grada. Na narednoj sednici biće formirana komisija za sprovođenje konkursa. U roku od 8 dana od donošenja odluke, po zakonu raspisuje se konkurs za nove direktore“, kaže sekretarka za komunalne delatnosti Vladislava Ivković.
Konkursi neće biti raspisani za nove direktore „Aerodroma“ i „Direkcije za javni gradski prevoz“, jer mandat direktora ovih preduzeća traje do 2019., odnosno 2018. godine.

Kada je reč o formiranju komisije koja će donositi odluke o prijavama kandidata Vladislava Ivković očekuje da će se na dnevnom redu sednice Skupštine grada naći i ovo pitanje.
„Posle objavljivanja konkursa kandidati mogu u narednih 30 dana da se prijavljuju, a po isteku roka, komisija razmatra prijave i sačinjava listu od 3 kandidata sa največim brojem bodova. Ovaj predlog se zatim dostavlja Gradskom veću koje donosi predlog akta o imenovanju najbolje rangiranog, odnosno prvog sa liste. Ovaj predlog Gradskog veća se zatim šalje odbornicima u Skupštini grada na razmatranje, koji će i doneti konačnu odluku o izboru direktora“, pojašnjava proceduru Vladislava Ivković.

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.