Uskoro izmeštanje trase Suvodolskog potoka, firma iz Niške Banje radi tehničku dokumentaciju

Izvor: JužneVesti.com, 09.Nov.2023, 15:18

Uskoro izmeštanje trase Suvodolskog potoka, firma iz Niške Banje radi tehničku dokumentaciju

Grad Niš će tehničku dokumentaciju za izmeštanje Suvodolskog potoka u Brzom Brodu zbog izgradnje fabrike Palfinger platiti 468.000 dinara sa PDV-om firmi Kostić proing iz Niške Banje. U planu je izvođenje radova na koritu potoka od ulica u Nišavu do novoizgrađene saobraćajnice prema fabrici Zumtobel.

Na tender se odazvala i grupa ponuđača - novosadski Andzor Engineering i beogradski Stela inženjering kao grupa, koja je ponudila iznos >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od 2.976.000 dinara sa PDV-om.

Međutim, Kostić proing iz Niške Banje ponudio je znatno povoljniji iznos - 468.000 dinara sa PDV-om.

Direktor Direkcije za izgradnju Niša Zoran Prokić najavio je izmeštanje Suvodolskog potoka zbog izgradnje fabrike Palfinger februara ove godine, kada je rekao da bi nova trasa potoka rešila i dugogodišnji problem meštana kojima potok plavi domaćinstva.

Izmeštanje kanala potoka najavljivano je i ranije nakon žalbi meštana zbog poplava, komaraca, zmija i žaba.

Novinari Južnih vesti uverili su se u februaru, međutim, da je potok presušio, a meštani su tada rekli da vode ima samo kada padne kiša ili kada obližnja fabrika ispusti otpadnu tečnost u kanal.

Kostić proing imaće najviše 25 kalendarskih dana da izradi tehničku dokumentaciju od dana prijema potpune projektantske i druge dokumentacije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.