Useljenje u stanove za izbeglice u niškom naselju Branko Bjegović početkom avgusta

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jul.2021, 08:43

Useljenje u stanove za izbeglice u niškom naselju Branko Bjegović početkom avgusta

Iako je prošle godine završena izgradnja stanova za izbegla lica u naselju Branko Bjegović, useljenje stanara je odlagano najpre zbog vanredne situacije, izbora i, prema tada rečima nadležnih, propusta investitora. Oni koji su prošli na konkursu, prema rečima gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski, konačno će dobiti ključeve stanova 2. avgusta.

Stanovi za izbeglice u niškom naselju izgrađeni su još prošle godine, ali je rok za useljenje prekoračen više puta. Konačno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << useljenje izbeglica koje nemaju svoj dom u Nišu gradonačelnica najavljuje početkom avgusta.

Upravo tog 2. ćemo zajedno sa ljudima iz Komesarijata za izbeglice podeliti ključeve stanova za izbeglice. Konačno da ti ljudi dobiju krov nad glavom, završen je konkurs, imamo tačno imena i prezimena onih porodica koje imaju izbeglički status, koji će se konačno skućiti u Nišu - rekla je Sotirovski u emisiji televizije Belle Amie.

Podsetimo, iako su stanovi izgrađeni 2020. godine, završne radove usporili su vanredno stanje, izbori i propusti investitora. Nadležni su najavljivali da bi sunce u Branka Bjegovića moglo zasijati i na proleće 2021. godine, ali su i tada stanovi bili prazni.

Izgrađeno je ukupno 60 stanova za izbeglice i još 15 za socijalno ugrožene.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.