Umesto konkursa za nove direktore, stari se imenuju za v.d. direktore niških javnih preduzeća

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2021, 11:30

Umesto konkursa za nove direktore, stari se imenuju za v.d. direktore niških javnih preduzeća

Mandati direktora niške Toplane, Objedinjene naplate, Direkcije za izgradnju, Parking servisa, Tržnice, Gradske stambene agencije i Zavoda za urbanizam su istekli, a kako konkurs za izbor novih direktora nije raspisan, predloženo je imenovanje vršioca dužnosti direktora u tim preduzećima, o čemu danas odlučuju odbornici Skupštine. Za v.d. direktore su u svim preduzećima, sem u u Direkciji za izgradnju, predloženi oni koji su i do sada bili direktori.

Direktori >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sedam javnih preduzeća u Nišu izabrani su 2017. godine na konkursu, a juče im je četvorogodišnji mandat istekao. Međutim, konkurs za nove rukovodioce nije raspisan, iako je u junu ove godine formirana Komisija za izbor direktora, što je i bio preduslov za raspisivanje konkursa.

Zato će biti imenovani v.d. direktori na današnjoj sednici Skupštine, koji na toj poziciji po zakonu mogu da budu maksimum godinu dana.

Tačke o imenovanju sedam v.d. direktora našle su se kao dopuna dnevnog reda u poslednjem trenutku, po predlogu Gradskog veća, čija je sednica održana juče.

Za v.d. direktore Gradske toplane i Objedinjene naplate predloženi su dosadašnji rukovodioci koji su, pre nego da budu izabrani za direktore, kratko obavljali funkciju vršioca dužnosti direktora tih preduzeća.

Iako prema Zakonu o javnim preduzećima ista osoba ne može dva puta biti imenovana za vršioca dužnosti direktora, ponovo se za ovu funkciju predlažu Predrag Milačić za Toplanu i Jelena Stojanović za Objedinjenu naplatu.

Dejan Dimitrijević i dalje ostaje na čelu Parking servisa, isto je i sa Javno-komunalnim preduzećem Tržnica gde je predlog za vršioca dužnosti dosadašnji direktor Goran Đorđević.

Do promena će doći samo u Direkciji za izgradnju Grada Niša. U direktorskoj fotelji je od 2017. godine bio Nebojša Lović, a za mesto vršioca dužnosti je predložen dosadašnji izvršni direktor Zoran Prokić.

Situacija ostaje nepromenjena i u Gradskoj stambenoj agenciji, za vršioca dužnosti je predložen Vladan Stojanović, kao i u Zavodu za urbanizam koji će i dalje voditi Miroljub Stanković.

Podsetimo, da su niška javna preduzeća u kolapsu, da ističe mandat direktorima, kao i da nema konkursa ukazivao je nedavno i odbornik koalicije "Niš moj grad" Miodrag Stanković.

Biografije vršioca dužnosti direktora dostupne su ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Andjelković (Narodna stranka):Dačićev zet u Srbijašumama zaposlio 100 ljudi s platom od ...

Izvor: Beta, 20.Okt.2021

 Predsednik Odbora Narodne stranke za zaštitu životne sredine Aleksandar Andjelković izjavio je danas da je vršilac dužnosti direktora "Srbijašuma" Igor Braunović, zet predsednika Skupštine Srbije Ivice Dačića, u poslednje četiri godine omogućio da u direkciji tog javnog preduzeća bude...

Nastavak na Beta...

Imenovani v. d. direktori 7 javnih preduzeća u Nišu, jedina promena u Direkciji za izgradnju

Izvor: JužneVesti.com, 20.Okt.2021

Nakon jednočasovne diskusije o tački dnevnog reda imenovanje v. d. direktora u sedam niških preduzeća, odbornici Skupštine su većinom glasova usvojili predlog da na toj funkciji ostanu oni koji su i do sada bili direktori. Iako su tema bili direktori, nije izostala ni diskusija o socijalnim stanovima...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.