Ulični znakovi koji zasmejavaju Nišlije

Izvor: NiskeVesti.rs, 06.Avg.2016, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulični znakovi koji zasmejavaju Nišlije

Postavljanje saobraćajne signalizacije koja bi građane Niša, ali i domaće i strane turiste, trebalo da usmeri ka željenom pravcu, opet dobija komičnu notu.
Na znaku na stajalištu autobuske stanice u naselju Jagodinmala, koji označava kretanje autobusa ka crkvi Svetog Pantelejmona u naselju Pantelej, umesto adekvatnog naziva „Sv. Pantelejmon“ piše „Sv. Pantalejmon“. Zanimljivo je što se na znaku vidi da je naziv već neko prepravljao.

U niškoj Upravi za komunalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << delatnost kažu da građani koji primete neku neispravnost na saobraćajnom znaku ili na tablama za nazive ulica da to mogu da prijave njihovoj službi, svakog radnog dana na telefon: 018 504 533.
Što se konkretno ovog saobraćajnog znaka tiče, zahvaljujući sugrađaninu koji je redakciji Niških Vesti i poslao sliku, a mi je dalje prosledili nadležnim službama, naziv će u najkraćem mogućem roku biti ispravljen.
- Pozivamo sve one koji uoče još grešaka da se jave, a Uprava za komunalne delatnosti će brzo reagovati. Uprava je nadležna i za postavljanje tabli sa nazivima ulica, redovno izlazimo na teren i proveravamo kako saobraćajne znakove, tako i table sa nazivima ulica – kaže šef odseka za saobraćaj Upraveza komunlanu delatnost, Igor Trajković.
Na inicijativu javnosti, prošle godine, table sa nazivima niških trgova i ulica koje su imale pravopisne greške, kao što su bile „Hilendarska“, „Stevana Prvovenčanog“, i „Trg 14 oktobar“ zamenjene su novim: „Hilandarska“, „Stefana Prvovenčanog“, „Trg 14. oktobra“ – potvrdio je Slobodan Čolaković iz Uprave za komunalnu delatnost, koji je u to vreme bio zadužen za postavljanje ovih tabli.
U Parking servisu, kažu da se u konkretnom slučaju znaka na autobuskom stajalištu u Jagodinmali „očigledano radi o grešci koja potiče iz perioda, kada Parking servis nije održavao saobraćajnu signalizaciju“ - kaže Predrag Nikolić, iz JKP Parking servis Niš.
- Zahvalni smo na ovoj fotografiji i otklonićemo nedostatak već u ponedeljak. Kao u gradu postoji oko 6.000 saobraćajnih znakova koje održavamo, svaka informacija od medija i od građana o nepravilnostima je dobrodošla – dodaje Predrag Nikolić rukovodilac službe signalizacije, javnog osvetljenja i održavanja u Parking servisu.
Uloga Parking servisa u ovakvim slučajevima se, kako kažu, odnosi na realizaciju ispravljanja nedostataka u skladu sa pravilima struke. Kontrolu realizovanih radova sprovodi upravljač gradskih saobraćajnica JP Direkcija za izgradnju Grada Niša.
Podsećamo, Parking servisu se prijavljuju i kvarovi na javnom osvetljenju. Nedostatke na osvetljenju građani mogu to da učine preko maila: osvetljenje@nisparking.rs ili na brojeve telefona: 018 415 0970, 018 415 0971. Na iste brojeve, moguće je prijaviti i nedostatke na saobraćajnoj signalizaciji, kao i oštećenja na parkovskom i dečijem mobilijaru. Vreme otklanjanja nedostataka zavisi od vrste i težine kvarova dinamike usaglašene sa upravljačima.

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.