Ulica Majakovskog u Nišu rehabilitovana samo do pola, građani pukotinama daju rok do zime

Izvor: JužneVesti.com, 14.Apr.2024, 10:09

Ulica Majakovskog u Nišu "rehabilitovana" samo do pola, građani pukotinama daju rok do zime

Iako je Direkcija za izgradnju najavila da će cela Ulica Majakovskog u Nišu biti rekonstruisana, radovi su stali na polovini, dok su neke rupe u ostatku ulice samo zakrpljene. Dok se gradonačelnica hvali da stvaraju bezbedne uslove za sve učesnike u saobraćaju, građani se žale da je i to što je odrađeno nije dobro i prognoziraju da će asfalt izdržati, možda, do zime.

Drugi deo ulice; foto: Nikola Đukić Radovi u Majakovskog u Duvaništu počeli su 5. marta i tom prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Direkcije za izgradnju najavili su da će cela ulica od Bulevara cara Konstantina do Đerdapske ulice biti rehabilitovana. Međutim, mesec dana kasnije, novog asfalta ima samo na polovini ulice. Stanari su već počeli da se žale da je kvalitet asfalta loš i prognoziraju da će do zime početi da puca.

Katastrofalan asfalt, nula kvaliteta, izdrzaće do zime i kreće da puca. Spojevi sa ivičnjacima loše urađeni. Poprečne ulice koje se spajaju sa Majakovskim imaće problem na mestu spajanja, zadrzavaće se voda, praviće se velike bare. Reagujte da se bar jednom u životu uradi nešto kako treba - rekli su stanari.

Građani daju rok do zime da asfalt počne da puca; foto: Nikola Đukić Rehabilitacijom ulice pohvalila se i gradonačelnica Dragana Sotirovski i istakla važnost tih radova zato što je u pitanju prometna ulica u kojoj se nalaze prodajni centri, dve srednje škole, stambene zgrade i privatne kuće.

Asfaltiramo ulice u novim naseljima, ali poboljšavamo saobraćajnu komunikaciju u drugim delovima grada. Stvaramo bezbedne uslove za sve učesnike u saobraćaju - napisala je na svom Fejsbuk nalogu.

Inače u prva tri meseca 2024. godine na osnovu tri ugovora - za izgradnju saobraćajnica, održavanje i rehabilitaciju puteva i ulica u Nišu, firmama Trace i Vodogradnja iz Pukovca niška Direkcija za izgradnju isplatiće oko 240 miliona dinara.

Podsetimo, probleme lošeg asfaltiranja imali su i stanovnici 100 metara duge Učitelj Tasine ulice, kao i Nišlije koje žive iza "Zone 3", ali i u Rentgenovoj ulici, a zajedničko im je to što im novi asfalt nije izdržao ni mesec dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.