Ukrali autobus Srbima u Bugarskoj

Izvor: Glas javnosti, 08.Okt.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrali autobus Srbima u Bugarskoj

NIŠ - LJudi iz niške firme „EI kvalitet“ koji su u aranžmanu agencije „Holidej“ boravili na poznatom Sajmu u Plovdivu, a u iznajmljenom autobusu ražanjskog „Verotransa“, zatražili su prekjuče da se u sofijskom „Metrou“ napravi pauza za kraći šoping. I dok su oni bili u tržnom centru, autobus je na parkingu obijen i odvezen prema Sofiji.

- Vozio sam autobus, zaključao ga na parkingu i krenuo da uđem u „Metro“. Iznenada sam primetio da se autobus kreće, potrčao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << za njim, ali je on velikom brzinom kroz slučajno otvoren semafor odjurio prema Sofiji. Na snimku sigurnosnih kamera „Metroa“ vidi se samo kako autobus sa otvorenim vratima izlazi sa parkinga - kaže Veroljub Milovanović, vlasnik ražanjskog „Verotransa“.

Direktor niške turističke agencije „Holidej“ Vesna Prvić kaže da očekuje od bugarskih državnih organa da efikasnom istragom otkriju one koji su „oteli autobus“. Dodaje da je njena agencija brzo reagovala i iz Niša poslala dva minibusa da preuzmu putnike iz ukradenog autobusa, kako se ne bi maltretirali čekajući ispred „Metroa“.

U Sofiji je jedino morao da prenoći jedan bračni par čiji su pasoši bili u ukradenom autobusu, dok im srpski konzulat u Sofiji nije izdao nove putne isprave za povratak u Niš.

NESTAJU I ŠLEPERI

Građani Srbije, među njima i veći broj Nišlija kojima su u Bugarskoj ukradeni automobili, kažu da su ubrzo dobijali „anonimne pozive“ iz ove zemlje da „otkupe svoje vozilo“. A da se radi o dobro organizovanim bandama, potvrđuje podatak da je nedavno sa parkinga kod „Metroa“ ukraden i jedan šleper!

- Mi godinama radimo sa Bugarskom i čuli smo da ima slučajeva krađe vozila, najčešće automobila, ali i da je nedavno upravo sa parkinga kod „Metroa“ ukraden i jedan šleper. Radićemo i dalje turističke ture prema Bugarskoj, ali posle ovakvog krajnje neprijatnog iskustva svakako uz mnogo veći oprez, koji je očigledno potreban i nama i drugima - kaže direktorka „Holideja“.

Nekoliko putnika iz ukradenog autobusa kaže da je obezbeđenje „Metroa“ reagovalo sporo, tek posle desetak minuta obavestilo policiju, a ona stigla tek nakon više od pola sata. Mnogi od njih ostali su bez novca i prtljaga koji su imali u ukradenom autobusu.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.