Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Feb.2020, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajinci prešli preko 1.000 km autobusom da bi bodrili reprezentaciju u Nišu

Osim reprezentacija Srbije koja je domaćin jedini tim koji je ima svoje navijače na tribinama “Čaira” tokom kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u futsalu je Ukrajina. Njih dvadesetak se organizovalo i prevalilo autobusom preko 1.000 km kako bi bodrilo svoju selekciju, a pored toga što nisu odustajali ni kada je bilo jasno da je sve izgubljeno, atipični su bili i po svom doživljaju Niša - na pitanje šta je ostavilo najveći utisak nisu govorili o hrani i izlascima, već o znamenitostima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Ukrajinski navijači kažu da im se svidela Tvrđava, kao i kej Nišave i park Čair, a posetili su i Muzej. Ukrajina ispala već nakon dva dana takmičenja; foto: Vanja Keser

Ovde smo četiri dana. Niš je mali grad, ali lepi su Tvrđava i Kej. Posetili smo i Nacionalni muzej. I okolina sportskog kompleksa je super, ovo je jedan zaista lep park (Čair, prim. aut.) - kaže jedan od Ukrajinaca.

Pored fudbala, košarke i boksa, i futsal je u Ukranijini jako popularan. Brojne simpatije publike nacionalni tim Ukrajine prikupio je nakon vanserijskih uspeha početkom ovog milenijuma, kada je dva puta zaredom igrao finala evropskih prvenstava. Ukrajinci će u utorak sa Francuzima igrati za prestiž; foto: Vanja Keser

Kod nas je futsal veoma popularan. Sa reprezentacijom putujemo svuda, kad god igra negde u inostranstvu. Sada smo se organizovali i došli autobusom - pričaju ovi navijači.

Ipak, razočarenje su doživeli već u prvom meču, u kome su Srbi ubedljivo slavili, a onda su porazom od Španije i definitivno izgubili svaku šansu za plasman na Svetsko prvenstvo, na kome su pre osam godina igrali četvrtfinale.

To ih nije omelo da tokom oba meča neumorno skandiraju "U-kra-ina", ogrnuti šalovima i zastavama i u dresovima reprezentacije. U jednom trenutku su izveli i atraktivno dovikivanje, pošto je čovek iz partera ustao i počeo da uzvikuje parole na ukrajinskom, a navijači sa tribina mu odgovarali.

Inače, nadmetanje u Grupi B u elitnoj rundi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo završava se u utorak, kada će se od 20:30 Španija i Srbija boriti za direktan prolaz na svetsku smotru, dok će Francuska i Ukrajina odigrati duel za prestiž, pošto ni jedna ni druga selekcija nemaju šanse za plasman dalje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.