Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 19.Okt.2023, 16:57

Uhapšena predsednica Višeg suda u Nišu

Zbog osnovane sumnje da je ubrzala postupak i odobrila uslovni otpust za osuđenika R. M. uhapšena je predsednica Višeg suda u Nišu D. Ž. Sumnjiči se da je zauzvrat od firme sina R. M. dobila vaučer u vrednosti od 112.700 dinara za sedmodnevni boravak u hotelu na Zlatiboru, navode iz Tužilaštva za organizovani kriminal. Visoki savet sudstva joj je ukinuo imunitet.

Iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal saopštili su da je osumnjičena iskoristila svoj službeni >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << položaj i predmet za koji je najpre bio zadužen jedan sudija dodeli drugom, a u toku istog dana i trećem, koji prema godišnjem rasporedu nije predviđen da postupa u predmetima u kojima se odlučuje o molbama za uslovni otpust niti u koruptivnim predmetima. Tako je, kako su iz Tužilaštva rekli, ubrzala postupak i donošenje pozitivne odluke o puštanju osuđenog R. M.

Postoje osnovi sumnje, da je vaučer u hotelu uplaćen od strane privrednog društva čiji je vlasnik sin osuđenog R. M., B. M., dok je osuđeni R. M. bivši direktor i odgovorno lice - rekli su iz Tužilaštva.

Osumnjičena D. Ž. je po prethodnom dogovoru i obećanju sa osuđenim R. M. postupila i usvojila molbu, kažu iz Tužilaštva i dodaju da je Visoki savet sudstva održao sednicu i doneo odluku o ukidanju imuniteta D. Ž. i time odobrio njeno lišavanje slobode.

U zakonom predviđenom roku policija će osumnjičenu uz krivičnu prijavu sprovesti u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal nakon čega će biti saslušana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.