Uhapšena grupa radnika MIN zadruge

Izvor: RTS, 13.Apr.2010, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena grupa radnika "MIN zadruge"

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i na nezakonit način razdelili placeve u naselju Donja Vrežina uhapšeno četvoro radnika "MIN zadruge" iz Niša.Osumnjičenima određen jednomesečni pritvor.

Četvoro radnika "MIN zadruge" u Nišu uhapšeno je zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i na nezakonit način razdelili placeve u naselju Donja Vrežina, saopšteno je u Policijskoj upravi u tom gradu.

Uhapšeni su sekretarica u zadruzi Zlatiborka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << V. (52), referent Snežana K. (48), rukovodilac finansijske službe Bogoljub S. (64) i Petar R. (67), koji se terete da su zadruzi naneli štetu od 57,4 miliona dinara, rečeno je na konferenciji za novinare.

Zlatiborka je, krajem 2007. godine, donela odluku Upravnog odbora "MIN zadruge" o raspodeli dva hektara zemljišta na 12 zaposlenih, koliko je radilo u zadruzi u tom trenutku, i odluku podvela pod datum 29. 9. 2004. godine.

Osumnjičena Zlatiborka je tu odluku potpisala i overila pečatom, iako takva odluka nije doneta na Upravnom odboru, rekli su u policiji.

Petar R. je kao direktor, iako nije bio na toj dužnosti, potpisao ugovore kojima se zaposlenima dodeljuju placevi, unevši, takođe, netačan datum zaključenja.

Osumnjičena Snežana, kako je navedeno, upisala je delovodne brojeve na ugovorima dovodeći direktora u zabludu da ih potpiše da bi bili overeni u sudu.

Bogoljub je potpisao ugovor sa Petrom o ustupanju zemljišta i omogućio mu da stekne protivpravnu korist u iznosu od 4,7 miliona dinara, rekli su u policiji.

Istražni sudija Višeg suda u Nišu osumnjičenima je odredio jednomesečni pritvor.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšeni rukovodioci "MIN zadruge"

Izvor: JužneVesti.com, 13.Apr.2010

Zbog sumnje da su bespravno podelili oko dva hektara građevinskog zemljišta uhapšeno četvoro radnika "MIN zadruge"

Nastavak na JužneVesti.com...

Uhapšeni radnici stambene zadruge

Izvor: Press, 14.Apr.2010, 07:42

Četvoro radnika Stambene zadruge MIN tereti se da je falsifikovao papire kako bi 12 službenika zadruge nezakonito podelilo zadružne placeve .Četvoro radnika stambene zadruge MIN pritvoreno je pod sumnjom da je ovo preduzeće oštetilo za više od 57...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.