Uhapšena 3 radnika Opštine Bujanovac zbog zloupotrebe službenog položaja - izdavali dozvole za nelegalne objekte

Izvor: JužneVesti.com, 28.Feb.2022, 12:12

Uhapšena 3 radnika Opštine Bujanovac zbog zloupotrebe službenog položaja - izdavali dozvole za nelegalne objekte

Službenici Opštinske uprave u Bujanovcu uhapšeni su u Bujanovcu zbog sumnje da su izdavali dozvole za nelegalne građevinske objekte, za koje je već utvrđeno da ne mogu biti legalizovani.

Unapšeni su 38-godišnji A. Dž, 65-godišnji J. P. I 40-godišnji R. A. i oni su osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj.

A. Dž. se tereti da je tokom jula i avgusta 2020. godine izdao rešenja o građevinskoj dozvoli za tri objekta, iako se radilo o već izgrađenim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << objektima koji nisu mogli biti legalizovani, jer su izgrađeni posle 2015. godine, tj. nakon stupanja na snagu Zakona o ozakonjenju objekata. Kako se sumnja, na taj način, on je omogućio investitorima priključenje nelegalno izgrađenih objekata na elektoenergetsku mrežu, vodovod i kanalizaciju, uknjiženje u Katastar nepokretnosti i prodaju stambenog i poslovnog prostora – navode u saopštenju.

Kako se sumnja, J. P. je u maju 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac u kojem je naveo da je inspekcija utvrdila da snimak izvedenih temelja odgovara stanju na terenu, iako je objekat bio izgrađen 2020. godine.

R. A. se tereti da je u novembru 2021. godine dostavio obaveštenje Opštini Bujanovac, gde je naveo da je građevinska inspekcija izlazila na lice mesta i utvrdila da snimak temelja odgovara stanju na terenu, iako je stambeno-komercijalni objekat izgrađen u 2019. godini – dodaju u saopštenju.

Takođe, J. P. i R. A. postupali su suprotno Zakonu o planiranju i izgradnji, odnosno nisu podnosili krivične prijave protiv investitora navedenih objekata, iako su u zapisnicima konstatovali da se objekti grade bez građevinske dozvole. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.