Izvor: B92, 27.Jun.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen još jedan fito-inspektor

Beograd -- Službenik Ministarstva poljoprivrede, fitosanitarni inspektor Uprave za zaštitu bilja Nišavskog okruga Nebojša Filipović, uhapšen zbog sumnje da je primao mito.

Kako navodi MUP, osumnjičeni je od kraja aprila zahtevao novac u iznosu od 1.000 evra i GPS uređaj, a juče je to i primio od rukovodioca poslovne jedinice u Nišu, preduzeća "Kemikal Agrosava" iz Beograda, sa obećanjem da neće kontrolisati tu poslovnu jedinicu za koju je zadužen.

Filipović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom istražnom sudiji Okružnog suda u Nišu.

Dušan Pajkić, direktor Generalnog inspektorata Ministarstva poljoprivrede, kaže da je nesavestan rad, za koji su inspektori osumnjičeni, trajao nekoliko godina. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštilo je juče da je, zbog sumnje o nesavesnom radu, suspendovalo vodoprivredne inspektore Đorđa Skendžića i Dejana Dašića. Treća uhapšena osoba po istom osnovu, Olivera Milićević, više nije zaposlena u Inspektoratu.

"U jednom dužem vremenskom periodu su oni tolerisali nezakoniti rad nekih stranaka koje su spomenute, na osnovu dokumenata koje je MUP dobio, koji su rezultati nekih naših internih kontrola, sprovedene su istražne radnje koje su rezultirale hapšenjem. Mi smo odmah inspektora suspendovali do okončanja postupka”, rekao je Pajkić.

Ministar poljoprivrede Saša Dragin ocenio je da je privođenje vodoprivrednih inspektora samo još jedan pokazatelj da niko u ovoj zemlji ne može da bude aboliran od kriminala.

Tužilaštvo traži istragu

Okružno tužilaštvo u Beogradu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage i određivanje pritvora protiv vlasnika preduzeća Intereksport Slaviše Purića i još šestoro osumnjičenih za zloupotrebu službenog položaja i neovlašćeno sticanje višemilionske protivpravne imovinske koristi, izjavio je večeras Tanjugu portarol Republičkog tužilaštva Tomo Zorić.

Pored Purića, Tužilaštvo zahteva istragu i protiv direktora tog preduzeća Radomira Jokića i rukovodioca proizvodnje Dušana Milinkovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kazao je Zorić.

On je dodao da se direktor preduzeća "Super slap" Marko Jokić tereti za utaju poreza, a da za krivično delo nesavestan rad u službi Tužilaštvo traži istragu protiv uhapšenih inspektora Generalnog inspektorata Vodoprivredne inspekcije ministarstva Đorđa Skendžića, Dejana Dašića i Olivere Milićević.

Zorić je kazao da su osumnjičeni privedeni na saslušanje kod istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu, koji će potom doneti odluku o pokretanju istrage i određivanju pritvora protiv njih.

Podsetmo, oni su uhapšeni juče zbog sumnje da su zloupotrebom službenog položaja oštetili državni budžet za 2 miliona evra.

Jokić i Milinković su pod uticajem Slaviše Purića organizovali eksploataciju i prodaju šljunka i peska iz Dunava i Save bez saglasnosti javnog preuzeća Srbija vode. Time su, kako policija sumnja, prodali oko 300.000 kubika ovog javnog dobra.

Krivičnom prijavom za nesavestan rad u službi biće obuhvaćeno i nekoliko inspektora iz ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede koji su vršili navodne inspekcije rada tih preduzeća, a da nisu zabranili ekspolataciju javnih dobara.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za primanje mita

Izvor: RTS, 27.Jun.2009

u nastavku akcije suzbijanja korupcije, uhapšen Nebojša Filipović, fitosanitari inspektor, zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita. ..U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, policija je uhapsila Nebojšu Filipovića (41), zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo primanje...

Nastavak na RTS...

Zbog primanja mita uhapšen fitosanitarni inspektor

Izvor: Capital.ba, 27.Jun.2009

BEOGRAD, U nastavku akcije na suzbijanju korupcije, pripadnici MUP-a Srbije uhapsili su 41-godišnjeg Nebojšu Filipovića, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo primanje mita. Uhapšeni je službeno lice u Upravi za zaštitu bilja Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede,...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.