Ugovori o saradnji VMA sa medicinskim fakultetima

Izvor: Blic, 12.Nov.2010, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovori o saradnji VMA sa medicinskim fakultetima

Načelnik Vojnomedicinske akademije Miodrag Jevtić i dekani medicinskih fakulteta iz Niša i Novog Sada, Milan Višnjić i Nikola Grujić obnovili su danas ugovore o saradnji, koja će, kako je rečeno, unaprediti medicinsku praksu u Srbiji.

"Ta saradnja konkretno znači međusobno angažovanje predavača u nastavi, njihovo angažovanje u izborima za nastavna zvanja, učešće u naučno-istraživačkim projektima”, rekao je Jevtić nakon potpisivanja sporazuma u VMA. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Ugovori o saradnji sa medicinskim fakultetima u Kragujevcu i Prištini (Kosovskoj Mitrovici), važeći su, a kako je rekao Jevtić, očekuje i da će sa Medicinskim fakultetom u Beogradu uskoro biti potpisan takav ugovor.

Jevtić je podsetio da je VMA odlukom Ministarstva prosvete 2009. konstituisala Visoku školu VMA i naveo da je prva generacija uspešno završila prvu godinu studija sa prosečnom ocenom 9,14.

"Ove godine smo upisali i drugu generaciju gde je za 25 mesta konkurisalo 211 kandiata. Sve su to izvanredna deca i studenti koja su budućnost vojne medicine”, kazao je načelnik VMA.

On je istakao da studenti Visoke škole VMA imaju obezbeđena radna mesta i da se od njih očekuje da će kada završe studije biti stručnjaci koji će biti sposobni da odgovore svim zadacima i misijama Vojske Srbije.

"Mi ih spremamo da budu dobri lekari, još bolji oficiri, ali i ljudi. Nemamo nameru da budemo konkurencija nikome, nemamo nameru da kvalifikujemo radnu snagu za Zavod za zapošljavanje, već školujemo onoliko kadrova koliko sistemu odbrane treba”, rekao je Jevtić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saradnja VMA i medicinskih fakulteta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Nov.2010

NOVI SAD -..Predstavnici Vojno-medicinske akademije i medicinskih fakulteta u Nišu i Novom Sadu, potpisali su sporazume o poslovno-tehničkoj saradnji...Na ovaj način omogućena je razmena profesora i studijskih programa tih ustanova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.