Ugovore za stalno u UKC Niš dobilo 18 najboljih lekara Medicinskog fakulteta

Izvor: JužneVesti.com, 01.Apr.2023, 14:31

Ugovore "za stalno" u UKC Niš dobilo 18 najboljih lekara Medicinskog fakulteta

Više od 10 klinika niškog Univerzitetskog kliničkog centra dobiće nove kolege, najbolje studente Medicinskog fakulteta, jer je 18 lekara dobilo posao "za stalno" u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Najboljim diplomcima Medicinskog fakulteta i zvanično su uručeni ugovori o radu na neodređeno vreme u UKC Niš, saopštili su iz ove ustanove, a kažu da to dokazuje da država brine o mladim naučnicima i da čini sve da oni, zahvaljujući svom radu i zalaganju, budu sagledani, ostanu >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da rade u svojoj zemlji i budu na usluzi svim građanima.

Ugovore o zaposlenju im je uručio v.d. direktor Zoran Perišić, a osim što im je poželeo sreću, poručio im je - "nije važno da radite ono što volite, već da volite ono što radite, jer to je ono čime ćete se baviti u životu i gde ćete graditi svoje karijere". Perišić im poželeo sreću; foto: UKC Niš

Vi ste važni i bitni za budućnost ove zdravstvene ustanove. Voleo bih da vam kažem, kao neko ko je dugo u našem poslu, da ono što investirate u sebe od početka, zauvek ostaje vaše i niko vam to ne može oduzeti. Budite svoji i budite svesni toga da će najveći deo vaše karijere isključivo zavisiti od vas i vašeg rada i truda - rekao je Perišić.

Iz UKC u saopštenju navode da mladi novozaposleni lekari - "svesni prilike i poštovanja koje im je država ukazala, veruju da neće izneveriti očekivanja i da će s ponosom braniti čast belog mantila".

Klinike koje su dobile po jednog novog mladog kolegu, prema informacijama UKC su - Centar za zaštitu mentalnog zdravlja, Klinika za hematalogiju, alergologiju i kliničku imunologiju, Klinika za neurohirurgiju, Centar za patologiju i patološku anatomiju, Klinika za ortopediju i traumatologiju "Akademik Dr Miodrag Mitković", Klinika za kardiohirurgiju, Kilinika za grudnu hirurgiju i Klinika za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma. Po dva mlada lekara posao su dobila na Klinici za kardiologiju, Klinici za ginekologiju i akušerstvo i Klinici za pulmologiju.

Podatak koji takođe navode iz UKC Niš je da je od juna 2018. godine do danas, u okviru zapošljavanja najboljih diplomaca Medicinskih fakulteta u Srbiji i Medicinskih škola, na neodređeno vreme zaposleno 127 lekara i 106 medicinskih sestara u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.