Ugostili novinare i zaslužili poslednju ocenu u školi

Izvor: JužneVesti.com, 04.Jun.2015, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugostili novinare i zaslužili poslednju ocenu u školi

Kako se pravilno postavlja sto u restoranu, kako se dočekuju, poslužuju i ispraćaju gosti, na polaganju završnog ispita u svojoj školskoj radionici "Marger" novinarima su pokazali đaci Ugostiteljsko-turističke škole u Nišu.

Oni su prvi put polagali po novom pravilniku. Od početka ispita imaju 4 sata. Četvorica od 24 konobara u današnjem terminu su u 12 sati izvukli meni, zatim pisali teorijski deo, a onda u 14 sati dočekivali svoje goste - kaže direktorka Ugostiteljsko-turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << škole Suzana Stojanović.

Svaki od đaka dobio je po jedan sto sa dva gosta i posluživao ih od ulaska u restoran.

Počeli su privlačenjem stolice i nastavili služenjem aperitiva, predjela, jela, pića, dezerta i kafe i ispit završili ispraćanjem gostiju uz osmeh.

Ništa što smo radili nije bilo teško, ali trema je bila prisutna sve vreme jer gledaju svaki naš potez. Važna mi je ocena isto kao što će mi biti važan i budući posao - kaže sada već bivši đak ove škole Filip Ilić.

Ugostiteljsko-turističku školu ove godine je završilo 16 kuvara, 12 poslastičara i 24 konobara.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.