UPALA U OTVOR ZA LIFT ZBOG PAUZE ZA CIGARETU!

Izvor: Kurir, 12.Jan.2011, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UPALA U OTVOR ZA LIFT ZBOG PAUZE ZA CIGARETU!

Medicinska sestra upala u otvor za lift! Zbog pada s visine od sedam metara zadobila višestruke prelome i prebačena u Klinički centar u Nišu na lečenje

PROKUPLJE - Lepo kaže reklama: pušenje ili zdravlje - odlučite sami!

Cigareta umalo nije došla glave medicinskoj sestri A. S. (44). Ona, doduše, nije dobila nikakvu pušačku bolest, ali teško je povređena usled pada sa visine od oko sedam metara u otvor namenjen za instalaciju lifta... I sve to - kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nezvanično saznajemo - zbog cigaret-pauze!

Nesreća se dogodila u ponedeljak u popodnevnim satima, a A. S. je nakom ukazane lekarske pomoći prebačena u Klinički centar u Nišu na dalje lečenje. Prema rečima Jelene Pantović, koja je u Zdravstvenom centru „Toplica" u Prokuplju zadužena za odnose s javnošću, A. S. je prilikom pada zadobila prelom karlične, butne, lakatne i nosne kosti.

Ovo je potvrđeno i na Klinici za ortopediju Kliničkog centra u Nišu, gde je navedeno da je „pacijentkinja primljena s teškim telesnim povredama, zbog čega je neophodna hirurška intervencija".

„A. S. je napustila svoje radno mesto iz nepoznatih razloga i otišla u nezavršeni deo objekta koji nije predviđen za prolaz niti boravak zaposlenih i ne predstavlja radni prostor", navodi se u zvaničnom saopštenju bolnice, izdatom posle ovog incidenta.

Medicinska sestra A. S. radi na šalteru ambulante za kožne bolesti, a prema nezvaničnim informacijama, otišla je u nezavršeni deo objekta da zapali cigaretu. Pošto je doktorka primetila da je nema, pozvala je telefonom i ona se javila i objasnila da je pala i da je povređena.

Kućište moralo da bude obezbeđeno

Prema rečima republičkog inspektora za rad Dušana Milojevića, nesreća se dogodila u delu zgrade koji nije priveden nameni.

- Postoje čelična vrata koja odvajaju funkcionalni deo Doma zdravlja od dela koji nije priveden nameni i koji se ne koristi. Taj deo nije ni osvetljen, a svakako je trebalo obezbediti liftovsko kućište - kaže Milojević i dodaje da će inspekcija preduzeti mere posle sagledavanja svih činjenica.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.