UNS obeležava Svetski dan slobode medija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Apr.2023, 17:23

UNS obeležava Svetski dan slobode medija u Nišu

Udruženje novinara Srbije (UNS) obeležiće danas Svetski dan slobode medija tradicionalnom akcijom "Pet minuta gromoglasne tišine" 3. maja u 11:55 sati na Trgu Kralja Milana u Nišu.

U centru Niša simbolično pet minuta pre podneva kolege novinari će pročitati proglas UNS-a i govoriti o slobodi medija i položaju novinara i medijskih radnika.

Inače, Generalna skupština UN proglasila je 1993. godine 3. maj za Svetski dan slobode štampe.

Taj dan se već >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << 30 godina obeležava širom sveta i predstavlja priliku za podsećanje na suštinske principe slobode medija, procenjivanje nivoa slobode prenošenja informacija, zaštitu medija od onih koji žele da ugroze njihovu nezavisnost i za odavanje počasti novinarima koji su izgubili život radeći svoj posao.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.