UKC Niš raspisao interni konkurs za 47 specijalizacija i 9 užih specijalizacija

Izvor: JužneVesti.com, 28.Jun.2023, 19:46

UKC Niš raspisao interni konkurs za 47 specijalizacija i 9 užih specijalizacija

Zdravstveni radnici, saradnici i specijalisti određene grane medicine, koji su zaposleni za stalno u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu, imaju priliku da se u narednih 7 dana prijave na interne konkurse koje je ova ustanova raspisala - za 47 specijalizacija iz 21 oblasti, kao i za 9 užih specijalizacija u 6 oblasti.

Na internom konkursu za odobravanje specijalizacija, kako je objavljeno na zvaničnom sajtu UKC Niš, mesta ima za 47 specijalizacija - najviše za oblast interne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << medicine (12), iz neurologije mesta ima za 7 specijalizacija, 4 za oblast radiologije, a 3 je odobreno za dečiju i adolescentnu psihijatriju.

Po dve specijalizacije dostupne su za oblasti - medicinske psihologije, grudne hirurgije, ginekologije i akušerstva i kardiohirurgije.

Ostale specijalizacije imaju mesta za po jednog zaposlenog, a to su - internistička onkologija, radijaciona onkologija, infektologija, epidemiologija, abdominalna hirurgija, urologija, kao i plastična, rekonstruktivna i estetska hirurgija, vaskularna hirurgija, otorinolaringologija, klinička biohemija, ortopedska hirurgija i traumatologija, neurohirurgija i patologija.

Pravo učešća na internom konkursu za specijalizacije iz člana I imaju zdravstveni radnici i zdravstveni saradnici prema Pravilniku o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika (“Sl. glasnik RS”, br. 10/13… 6/23), koji su zasnovali radni odnos na neodređeno vreme u Univerzitetskom kliničkom centru Niš - navode u konkursu.

A kako će se birati kandidati za specijalizaciju - na osnovu kriterijuma utvrđenih u Pravilniku o stručnom usavršavanju zaposlenih UKC Niš, gde se vrednuje prosečna ocena i dužina studiranja, kao i godine radnog staža.

Ako više kandidata u ukupnom zbiru ostvari isti broj bodova, prednost ima onaj kandidat koji je imao veću ocenu tokom studija iz grane medicine, odnosno predmeta u odnosu na specijalizaciju za koju se opredelio - piše u konkursu.

Konačnu odluku na kraju donosi v. d. direktor UKC Niš Zoran Perišić, ali na predlog Stručnog saveta UKC Niš, a saglasnost na pojedinačna Rešenja o odobravanju specijalizacije daje ministarka zdravlja.

Za užu specijalizaciju takođe je raspisan interni konkurs na koji mogu da se prijave zdravstveni radnici i sprecijalisti određene grane medicine koji takođe rade na neodređeno vreme u UKC Niš, a za njih ima 9 mesta iz 6 oblasti.

Po jedna specijalizacija dostupna je za oblast nefrologije, dečje urologije i transplantologije sa transfuziologijom, a po dve za neonatologiju, onkologiju i intenzivnu medicinu.

Za ove kandidate kriterijumi za izbor su dužina radnog staža na poslovima specijaliste i ocena na specijalističkom ispitu.

Ako više kandidata u ukupnom zbiru ostvari isti broj bodova, prednost ima onaj kandidat koji je imao veću ocenu na speciajlističkom ispitu - navode u konkursu.

Takođe će odluku doneti v. d. direktora, na predlog Stručnog saveta, a pojedinačna rešenja odobrava ministarka zdravlja.

Detalji konkursa, potrebna dokumentacija i način prijave dostupni su na zvaničnom sajtu UKC Niš.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.