U toku konkurs za mlade umetnike koji žele da izlažu dela inspirisana Nišom

Izvor: JužneVesti.com, 09.Avg.2019, 08:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku konkurs za mlade umetnike koji žele da izlažu dela inspirisana Nišom

Umetnici svih oblasti starosti do 15 do 30 godina koji žive na području Nišavskog okruga, koji žele da besplatno predstave svoja dela na izložbi, mogu se do 15. avgusta prijaviti na konkurs Udruženja "Štek house", a potrebno je da u svojim radovima imaju za temu grad Niš.

Od svih prijavljenih, biće izabrano 5 umetnika koji će radove predstaviti u niškom kafe-baru Dnevna soba u periodu odi 24. avgusta do 28. septembra.

Za petoro umetnika iz Nišavskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << okruga biće obezbeđena kompletna logistička i organizaciona pomoć prilikom prezentovanja svojih radova - štampanje kataloga, medijska promocija, internet kampanja, osveženje za goste izložbe - navode organizatori konkursa.

O tome kojih petoro umetnika će se predstaviti niškoj publici odlučiće žiri koji čine akademski slikar, predstavnik organizacije za mlade koja deluje u Nišu kao i predstavnik medija. Prijave su elektronskim putem na mejl kreativninis@gmail.com sa osnovnim podacima i par fotografija koje ilustruju rad umetnika.

Ovaj konkurs deo je projekta "Kreativni Niš“ koji podrazumeva i kreiranje web platforme koja će predstavljati bazu umetnika grada Niša. Deo projekta biće, kažu iz Udruženja "Štek house" i okrugli sto koji će btii održan 29. septembra, a okupiće na jednom mestu predstavnike institucija kulture, izvršne vlasti kao i umetnike koji stvaraju u našem gradu. Svi oni zajedno pokušaće da dođu do odgovora „Da li su javne institucije dostupne mladim i neafirmisanim umetnicima?“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.