U rovovima Niške tvrdjave

Izvor: B92, 01.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U rovovima Niške tvrdjave

U rovovima Niške tvrđave od 3. do 5. septembra održaće se jedinstveni internet festival kojim se promovišu moderne komunikacije, privreda, likovna, muzička i filmska umetnost. Ove godine, osim E-TVRDJAVE, rovove Niške tvrdjave ’’okupiraće’’ i dva muzička festivala – po prvi put zajedno, Nisomnia i Čupin memorijal.



Zvanično otvaranje festivala je 3.septembra u popodnevnim časovima, a prvi planiran događaj je ’’E-media >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << day’’ na kom će se prezentovati medijske kuće koje imaju aktivne web portale. Prve festivalske večeri, na Live bini između ostalih nastupiće slovenačka grupa novog talasa Pankrti i kragujevački KBO!, dok će na DJ bini publiku zabavljati Maja Uzelac. Takođe, iste večeri počinje internacionalni filmski festival Free Net World Film Fest na kom će biti prikazana ostvarenja iz celog sveta.

Blog Open, koji će okupiti sve značajne blogere regiona, planiran je za drugi festivalski dan, a odmah nakon toga kreću Ubuntu i Joomla radionica. Bjesovi, Sunshine i Atheist Rap su headliner-i druge večeri Nisomnie. Kao i prethodne večeri, poznati DJ-evi će puštati muziku do ranih jutarnjih sati.

’’Najvažnije je biti zdrav’’, govorio je Zoran Radosavljević, poznati niški gitarista i iskreni ljubitelj rok muzike. I ove godine, njemu u čast, takmičeće se šest mladih bendova, dok će u revijalnom delu večeri svirati prošlogodišnji pobednici Yu Naopako, kao i Nightshift, Alogia i S.A.R.S. 5. septembra održaće se i Mozilla Party na DJ sceni.

’’FaceBook all day party’’ održaće se 6. septembra, simbolično nazvanog "Relax day", i označiće kraj ovogodišnjeg festivala. Detaljniji program festivala možete pronaći ovde.

Prvi i poslednji dan festivala su besplatni, za ulaz potrebno je jedino imati flajer, koji će se deliti na promocijama po gradu. Karte za 4. i 5. septembar se mogu se kupiti u Pakom Shopovima širom zemlje, kao i Ticketlineu. Cena karata je 500 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.