U rad budućeg tela za suzbijanje nasilja u školama biće uključen i nevladin sektor

Izvor: JužneVesti.com, 16.Maj.2023, 13:29

U rad budućeg tela za suzbijanje nasilja u školama biće uključen i nevladin sektor

Nakon što je Grad Niš formirao je Savet za bezbednost, organizacije civilnog sektora pokrenule su inicijativu da se uključe u rad grupe koja će raditi na suzbijanju nasilja u školama. Gradonačelnica Niša rekla je da, iako još uvek ne postoji koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u školama, biće uključene samo one organizacije koje imaju veze sa školama i roditeljstvom.

Gradonačelnica je izjavila da koordinaciono >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << telo za bezbednost dece nisu još uvek napravili, ali da će iz Saveta za bezbednost proisteći i grupa za suzbijanje i smanjivanje nasilja u školama.

Uključićemo one nevladine organizacije, odnosno organizacije civilnog društva koje imaju veze sa školama i roditeljstvom, tako da ne moraju da brinu, mi smo svi na istom zadatku - rekla je Sotirivski.

Savet za bezbednost sastoji se od 25 članova koji su predstavnici državnih i gradskih institucija, među kojima se nalaze i lokalni Ombudsman Grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja, a na čelu je gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.