U pucnjavi teško ranjen mladi Nišlija

Izvor: Politika, 24.Maj.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U pucnjavi teško ranjen mladi Nišlija

U Predraga Petrovića (20) pucao iz pištolja Nemanja Aleksić (19) kojem je određen pritvor

Niš – U pucnjavi u noći između petka i subote, oko dva sata iza ponoći, u centru Niša, u pasažu objekta na uglu Obilićevog venca i Ulice kalja Milana Obrenovića, teško je ranjen Predrag Petrović (20), iz Niša. U saopštenju Informativne službe Policijske uprave Niš navodi se da je u toku utvrđivanje okolnosti pod kojima je došlo do upotrebe vatrenog oružja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pucnjave i povređivanja ovog dvadesetogodišnjeg Nišlije. Ipak, saopšteno je da je slobode lišen i predat istražnim organima Nemanja Aleksić (19), iz Niša, za koga je utvrđeno da je pucao iz pištolja i teško ranio Petrovića.

Prema istom saopštenju povređeni u pucnjavi Predrag Petrović odmah je prebačen na Hiruršku kliniku niškog Kliničkog centra i podvrgnut operativnom zahvatu. Posle operacije, rečeno nam je na Hirurškoj klinici, Predrag Petrović nalazi se na Odeljenju intenzivne nege ove klinike. I pored teških povreda zadobijenih od vatrenog oružja stanje mu je stabilno i, rečeno nam je, nije životno ugrožen.

Pucnjava se dogodila, prema jednoj verziji, posle duže sedeljke grupe mladih Nišlija u dvorištu stambene zgrade u Obilićevom vencu 1-3, tokom koje je Nemanja Aleksić otišao do svog stana u blizini, odakle je doneo pištolj. Navodno je, pokazujući Predragu Petroviću oružje, slučajno potegao oroz neznajući da je metak u cevi i pritom ga teško povredio.

Prema drugoj verziji događaja ova dvojica mladića su se posvađala, nakon čega je Aleksić potegao pištolj koji je već imao kod sebe, i ispalio više hitaca u pravcu Petrovića i jednim ga pogodio i teško ranio.

U policiji i niškom sudu u toku je saslušanje više svedoka pucnjave od pretprošle noći, tako da se očekuje da će brzo ceo događaj biti u potpunosti razrešen.

Istragu o pucnjavi vodi istražni sudija Okružnog suda u Nišu Radomir Mladenović, koji je već obavio uviđaj na mestu događaja. Sudija Mladenović nam je rekao da je doneo rešenje o određivanju pritvora Nemanji Aleksiću, koji je pucao u Predraga Petrovića. Istraga je u toku.

Toma Todorović

[objavljeno: 25/05/2008]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.